Home » Zink Complex Shaklee

Zink Complex Shaklee

Zink Complex adalah suplimen yang berfungsi untuk mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum daripada tubuh anda.

zinc complex rawat luka jerawatKekurangan Zinc adalah sangat tidak baik untuk tubuh. Zinc secara amnya akan menyihatkan kualiti darah kita.

Saya terangkan fungsi penuh Zinc Complex Shaklee….

 

Kelebihan Zinc Complex Shaklee

 • Mempercepatkan Pemulihan Luka : Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergy dan bintik di kulit. Hancurkan zinc dan tabur ke atas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka. Dulu masa melahirkan anak pertama saya ingat lagi saya taburkan ubat cina atas luka. masa tu tak kenal lg Shaklee. Ubat tu kita panggil MB. huhuhu
 • Memperbaiki diabetes : Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin seterusnya memperbaiki diabetes.
 • Mengaktifkan 200 jenis enzim – zinc berkebolehan menggabungkan DNA, RNA dan protein, seterusnya meransang regenasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam tubuh kita untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja.
 • Membentuk kolagen – membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.
 • Bintik Putih di Kuku : Bintik putih di kuku adalah tanda defisiensi zinc, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau daya penglihatan.zinc complex shaklee
 • Mempertingkatkan Sistem Imun : Membantu pengeluaran kalenjar thymus. Kalenjar thymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.
 • Memperbaiki masalah prostat : Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuhkan benignprostatomegaly/pembengkakan prostat dalam kadar 70%
 • kemampuan seks lelaki   : pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang cukup penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.
 • Ovulasi Wanita : Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu penguncupan uterus, mengembalikan daya ketahanan. Tu sebab dalam set bersalin ada Zinc complex.. untuk cepat baik luka luar dan dalam, juga utk kecutkan rahim.
 • Memperbaiki radang kulit : Kajian menunjukkan pengambilan zinc yang cukup, dapat memperbaiki radang kulit seperti jerawat.

 

3 thoughts on “Zink Complex Shaklee”

 1. Pingback: Langkah-Langkah Hilangkan Parut Dalam Masa 4 Minggu - Norfaziela.com

 2. Pingback: Set Hamil Power | Kaya Nutrisi Dan Bertenaga

 3. Pingback: 5 Cara Terbaik Banyakkan Susu Badan Dengan Cepat Dan Semulajadi - Norfaziela.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *