Home » Blog » Set Tambah Berat Badan

Set Tambah Berat Badan

Oleh Norfaziela Mohd Noor

Antara bentuk badan yang saya kurang gemari , adalah saya sebagai seorang yang gemuk, dan jugak saya sebagai orang yang kurus kering. Sangat tak cantik apabila badan terlalu kurus dan kelihatan tidak cantik di mata suami. Jadi saya selalu berusaha untuk menambah berat badan sehingga mencapai berat badan yang ideal.

cara tambah berat badan dengan shaklee

Kita kena faham dan tahu bahawa tidak ada cara segera dalam konteks menambah berat badan. Akan tetapi Shaklee ada supplement yang boleh membantu saya untuk mendapat bentuk badan ideal iaitu sedikit berisi, saya ada cadangan untuk anda yang dalam percubaan menambahkan berat badan. Jom sama-sama mendapatkan berat badan yang ideal, menawan dan akan membuatkan kita kembali konfiden.

Set Tambah Berat badan Shaklee adalah terdiri daripada Vitalea, B Complex , MealShakes dan Esp.

Memiliki potongan badan yang ideal memang idaman setiap wanita. Ramai yang memiliki tubuh kurus ingin menambahkan berat badan sebab sudah bosan diejek, diusik oleh orang-orang disekitarnya. Set tambah berat badan Shaklee insyaAllah boleh membantu saya dan anda menambahkan berat badan dan membentuk aset kewanitaan dengan lebih sempurna.

Secara amnya, untuk menambah berat badan kita perlu mengambil makanan yang kandungan nutrisinya seimbang, iaitu makanan berprotein tinggi, karbohidrat tinggi, dan lemak sihat.

Kita boleh mendapatkan sumber protin haiwan seperti ayam, daging, tuna, salmon dan sebagainya.

cara tambah berat badan

Tetapi Cara cepat untuk menambah protein adalah dengan mengambil protein ESP shaklee untuk meningkatkan pengambilan protein harian. Protein esp ini membantu dalam membina otot supaya kita akan kelihatan lebih anggun.

ESP dan MealShakes adalah sumber protein yang sangat sesuai untuk vegetarian. ESP dan MealShakes juga lebih baik dibandingkan dengan makanan yang tinggi karbohidrat yang diperlukan sebagai bahan bakar utama semasa melakukan aktiviti-aktiviti harian. Sumber karbohidrat terbaik adalah dalam bentuk roti gandum, beras merah, ubi dan kekacang.

Vitalea membekalkan 23 jenis vitamin penting bersama iron (penting dalam pembentukan sel darah merah). Ia banyak membantu mencantikkan kulit, kuku, rambut dari segi internal, ia juga membantu mengurangkan kebarangkalian kita mengidap penyakit tiroid. Ia juga membantu memberi badan yang sihat dan bertenaga.

B Complex – mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting. Ia dapat mengawal kadar metabolisma badan, dan mempertingkatkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.

Jadi sekiranya anda komited untuk ubah bentuk badan, sila hubungi saya di 019 3949873 sekarang.

Sekian,

Norfaziela Mohd Noor

SID 908452

Pengedar Shaklee Eksklusif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *