Home » Blog » Rutin Skin Care Yang Betul Untuk 4 Jenis Kulit Wanita

Rutin Skin Care Yang Betul Untuk 4 Jenis Kulit Wanita

rutin skin care

Saya akan share dengan anda rutin skin care yang betul untuk bantu anda dapatkan kulit yang flawless dan berseri.

Pastikan anda cuba ikuti rutin ini sebab ini rutin yang saya sendiri amalkan lepas saya buat banyak bacaan dan bertanya pada beautician.

Akhirnya saya jumpa rutin skin care yang terbaik dan saya nak kongsi dengan anda.

Rutin Skin Care

1. Pencuci muka

Jenis pencuci muka terbaik ialah yang jenis gel. Memang terbaik untuk elakkan kulit jadi kering. Bilas dulu dengan air suam – untuk buka liang pori.

Kalau takde air suam pun takpe cuma kalau ada lagi bagus sebab dapat buka pori dan cuci betul2.

Lepas dah cuci dengan pencuci muka, bilas balik dengan air biasa atau air sejuk untuk tutup balik liang pori.

2. Toner

Sebaiknya guna tapak tangan berbanding kapas sebab kapas agak kasar pada kulit muka.

Pastikan basuh tangan dulu. Anda tuang sikit toner pada tapak tangan lepas tu dab2 je pada muka macam contoh kat bawah ni.

rutin skin care

 3. Serum

Serum ni produk paling penting untuk rawat kulit anda. Jadi pastikan anda pilih serum yang berkesan.

Letak sikit pada tapak tangan lepas tu secara perlahan urut wajah anda sampai serum meresap. Paling bagus urutan secara membulat.

4. Pelembap / Krim Malam 

Lepas dah apply serum, apply pelembap / krim malam. Pelembap ni anda apply masa siang. Lepas tu boleh apply mekap anda.

Kalau waktu malam anda tak perlu apply pelembap, sebab tu anda kena apply krim malam. Berbeza fungsinya untuk kulit.

Pelembap berfungsi melembap dan melindungi kulit dari sinaran UV sebab tu ada SPF. Krim malam pula melembap dan merawat kulit.

Sapu macam anda sapu serum tadi.

Starter Pack Shaklee YOUTH Untuk Rutin Skin Care Yang Lengkap

Starter pack produk YOUTH ni lengkap untuk anda cuba rutin skin care yang terbaik untuk anda dapatkan kulit flawless dan glowing!

Lepas anda guna starter pack YOUTH, anda akan rasa sendiri perubahan positif pada kulit anda dan mesti anda nak terus guna YOUTH je lepas ni.

Memang sangat sesuai untuk semua jenis kulit – sensitif, kering, kombinasi dan berminyak.

rutin skin care

 

Kenapa Starter Pack Shaklee YOUTH?

rutin skin care

Sebab anda baru nak mencuba rutin baru ni yang ada 4 steps terbaik untuk dapatkan kulit yang flawless dan 10 tahun lagi muda.

Starter Pack Shaklee Youth ni lengkap untuk anda cuba kesemua steps tersebut dan paling penting anda tak membazir duit beli produk mahal-mahal untuk peringkat percubaan.

Dalam botol-botol yang comel Starter Pack Youth ni anda akan rasa dan tengok sendiri kulit jadi 10 tahun lagi muda dan cantik!

Testimoni Youth Skin Care

rutin skin care

rutin skin care

 

rutin skin care

 

Dapatkan Dari Pakar Kecantikan Terbaik

Saya tawarkan servis yang jauh lebih bernilai dari harga produk, ilmu, pengalaman yang anda bayar.

Saya akan bantu sampai kulit anda cerah dan berseri.

Jadi, kalau anda mencari produk dan ‘coach’ kecantikan yang betul,

Klik butang dibawah untuk konsultansi 

cara memilih skin care

Sekian,

Norfaziela Mohd Noor

 

carian berkaitan: skin care untuk kulit berminyak, skin care untuk kulit kering, skin care untuk kulit sensitif, skin care untuk kulit kombinasi, skin care terbaik, skin care paling berkesan, youth skin care, shaklee youth, rutin penjagaan kulit, cara penjagaan kulit terbaik, langkah penjagaan kulit terbaik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *