Home » Blog » Pencuci Muka Untuk Lelaki Kulit Berminyak, Jerawat, Kusam Dan Jeragat

Pencuci Muka Untuk Lelaki Kulit Berminyak, Jerawat, Kusam Dan Jeragat

skin care untuk lelaki

Lelaki pun perlukan pencuci muka yang sesuai. Bagi sesetengah dari anda, mencuci muka adalah rutin yang wajib. Pencuci muka untuk lelaki yang sesuai akan bantu akan kekalkan imej yang terbaik.

‘Klik’ video ini untuk short explanation tentang pengalaman saya sebagai pengguna pencuci muka ini:

Klik jika anda ada masalah jerawat, parut atau jeragat

Masalah Wajah Yang Popular Pada Lelaki

Saya dulu ada masalah jerawat yang teruk. Sampai bahagian pipi dan dagu penuh dengan parut. Minyak banyak sangat sampai saya selalu lap dengan tisu.

Orang lelaki tak kisah sangat kan. Lap dengan tisu tangan pun jadilah. Asal boleh kikis semua minyak.

Selain dari jerawat, terlalu berminyak dan parut, lelaki pun ada masalah lain seperti:

  • Garis halus (kedutan).
  • Jeragat atau ‘Age Spot’.
  • Ruam.
  • Ekzema.
  • Kulit yang kusam.
  • Hitam atau lebam di bawah mata.
  • Kulit yang terlalu kering.
  • Kulit sensitif.
  • Luka yang susah sembuh.

Jadi, untuk semua masalah ni, anda sekurang- kurangnya perlukan pencuci muka untuk lelaki yang sesuai sebagai asas penjagaan muka dari luaran.

Sumber : 12 Common Skin Problems For Men

Sudah Bosan Dengan Pencuci Muka Di TV ?

Saya dulu pun macamtu. Kita lelaki bukannya bersungguh sangat nak siasat skincare mana yang sesuai. Yang iklan di tv itulah kita cuba.

Tak tahulah dah berapa jenis pencuci muka saya dah cuba. Rasa sejuk, fresh, tegang tapi jerawat dan parut datang balik. Ada yang bila kerap sangat cuci rasa pedih.

Bila baca rupanya pH terlalu tinggi sampai dia kikis semua minyak. Itu yang rasa pedih. Sampaila saya berhenti guna pencuci muka. Macam tak ada beza dengan guna sabun mandi.

Sampai la lepas kahwin saya guna pencuci muka isteri. Namanya Youth Luminous Gel Oil Cleanser.

 skincare untuk lelaki

Apa Hebatnya Cleaanser Ini Untuk Lelaki ?

Dulu, saya sangat skeptikal dengan pencuci muka.

Jadi nak beli khas untuk diri sendiri memang serik dah. Saya pun ‘curi- curi’ guna yang isteri punya dan ni yang saya boleh rasa:

✔ Rasa bersih – Ia mencuci sampai ke dalam liang roma.

✔ Bersih tapi tak terlalu kering – Saya boleh rasa kulit masih lembap walaupun sudah dicuci. Segar dan tak pedih macam sesetengah pencuci.

✔ Jerawat dan parut hilang – Selepas konsistan, jerawat susah nak tumbuh. Parut lama hilang.

✔ Muka cerah – Muka nampak lebih cerah, bersih dan segar.

✔ Tegang dan muda – Kulit muka jadi tegang sampai kawan- kawan tegur makin handsome dan muda.

cleanser untuk lelaki

Sedikit Fakta Tentang Youth Cleanser

Jenama diuji selama 8 tahun sebelum dikeluarkan secara besar-besaran di seluruh dunia.

Ia disahkan bebas dari 2500 bahan kimia merbahaya. Dan set lengkap Youth ini diuji 100% berfungsi pada kesemua penggunanya.

Ia bukan saja membersih tetapi menyihatkan sel muka. Kulit menjadi kuat untuk melawan serangan yang menyebabkan jeragat, parut dan sebagainya.

SkinCare Jimat Untuk Lelaki

Satu tiub pencuci lain biasanya paling lama tahan 1 bulan. Itu pun sebab jarang guna.

Tapi Youth Luminous Gel Oil Cleanser ni ‘tahan sampai 3 bulan’. Sebab picit besar biji sawi pun dah cukup untuk cuci dari muka sampai ke leher. Jimat !

 

skincare untuk lelaki

‘Add On’ Untuk Jerawat, Parut Dan Jeragat

Jika ada masalah minyak berlebihan, jerawat, parut dan jeragat, saya sangat cadangkan anda ambil GLA Complex sebagai vitamin dalaman. GLA Complex terbukti dapat memperbaiki keadaan kulit bemasalah.

GLA Complex akan bantu mengawal kilang minyak. Kelembapan menjadi normal dan punca jerawat dapat diatasi.

skincare untuk lelaki

Harga, Pertanyaan & Tempahan

Hubungi 0199832339 atau klik 

 

Carian berkaitan: pencuci muka untuk lelaki, pencuci muka lelaki, cleanser untuk lelaki, pencuci muka jerawat lelaki, skin care lelaki, testimoni nutriwhite, produk penjagaan wajah lelaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *