Home » Blog » Milk Booster Premium Pack | Bantu Banyakkan Susu Badan Cepat Dan Semulajadi

Milk Booster Premium Pack | Bantu Banyakkan Susu Badan Cepat Dan Semulajadi

makanan tambah susu badan

Satu masalah paling besar ibu menyusu ialah susu kering. Anak menangis tak kenyang. Lepas menyusu pun mintak lagi.

Puan jadi letih dan stress. Tidur jadi tak menentu sebab bayi meragam. Sangat- sangat penat.

petua banyakkan susu ibu

Jadi, kalau puan ada masalah kurang susu, puan wajib baca artikal ni sampai habis.

Ini semua ialah tanda- tanda kurang susu. Puan kena atasi masalah kurang susu badan dengan cepat. Sebab, masalah kurang susu akan ganggu pembesaran bayi. Puan mesti nak bayi yang sihat dan ceria kan ?

Apa Punca Kering Susu ?

Kalau nak disebut semua punca susu kurang memang banyak. Tapi saya simpulkan pada 3 punca popular.

banyakkan susu badan semulajadi

No. 1 Masalah Hormon

Masalah kesihatan seperti PCOS, hormon tyroid rendah/ tinggi, kencing manis, darah tinggi dan masalah hormon boleh mengganggu pengeluaran susu ibu. Sebab, pengeluaran susu sangat bergantung pada ‘signal’ yang dihantar oleh hormon.

Kena pastikan badan sihat untuk bantu penghasilan susu badan. Jadi, penting untuk cik puan ambil suplimen untuk kekal sihat dan atasi masalah kesihatan dengan selamat.

set menyusu shaklee
No.2 Pil Perancang

Ramai ibu menyusu yang ambil pil perancang mendapati tiada kesan pada pengeluaran susu mereka. Tapi untuk sebahagian ibu, pengambilan pil, patch atau suntikan perancang menyebabkan susu badan menjadi kurang dengan mendadak.

Jadi, untuk tambah susu badan, puan boleh hentikan dulu pengambilan pil perancang. Tapi,pastikan puan berbincang dengan doktor untuk cara merancang kehamilan yang lain. Selepas itu puan perlukan pam dan vitamin utnuk membantu penghasilan susu badan.

tips tambah susu badan

No.3 Kurang Kerap Menyusu

Ramai yang panggil ni sebagai konsep ‘ Supply & Demand ‘. Jarak antara masa menyusu yang panjang sangat mempengaruhi kadar penghasilan susu. Jarak masa menyusu yang panjang akan merendahkan paras hormon ‘Prolaktin’ (hormon yang memberi signal pada payudara untuk hasilkan susu).

Satu lagi, susu akan dihasilkan lebih banyak bila susu hampir habis. Jadi tidak digalakkan untuk ibu tidur sepanjang malam tanpa menyusu. Ramai ibu yang tetap menyusu di waktu malam supaya tahap hormon susu sentiasa tinggi. Ini penting untuk banyakkan susu badan secara semulajadi.

Bagaimana ‘Milk Booster Premium Pack’ Bantu Banyakkan Susu Badan ?

 

set milk booster selamat

Puan kena jelas bahawa tiada ubat atau makanan tambahan yang boleh tambahkan susu badan. Tujuan pengambilan ‘Milk Booster Premium Pack’ ni bertujuan untuk menyediakan tubuh yang lebih sihat. Ini akan membantu payudara untuk mengeluarkan susu badan dengan banyak. Ini cara banyakkan susu badan secara semulajadi.

F u n g s i  1 | Seimbangkan Hormon

Mengimbangi hormon agar penghasilan susu di tahap optimum. Hormon yang seimbang akan membantu menambahkan susu ibu dengan cepat.

F u n g s i  2 | Susu Berkualiti

Kita yang tak menyusu pun tak cukup zat. Inikan pula yang menyusu. Badan kita membahagi zat untuk tubuh dan bayi. Kalau tak cukup zat, susu jadi kurang kualiti. Bayi minum tak puas sebab terlalu cair. Zat yang cukup akan bantu untuk tambah susu badan dan pekatkan susu dengan semulajadi.

F u n g s i  3 | Anti Stress

Bila susu kurang, bayi minum tak puas. Anak menangis dan susah nak tidur. Bukan saja puan stress tapi bayi pun sama. Emosi terganggu.

Milk Booster Premium Pack ni akan bantu untuk melegakan tekanan akibat jadual menyusu yang kerap.

F u n g s i  4 | Energy Booster

Selain menambah susu badan, set ni memberi tenaga tambahan untuk bantu puan kekal bertenaga. Bila cergas, badan akan hasilkan susu yang berkualiti dan pekat. Anak minum pun puas dan kenyang.

F u n g s i  5 | Kuatkan Imunisasi Anak

Milk Booster Premium Pack ni terdiri dari vitamin yang sangat berkesan untuk membantu tubuh melawan penyakit. Ibu dan bayi akan lebih imun pada maslah seperti selsema, lelah dan sebagainya.

F u n g s i  6 | Kulit Cantik

Geramnya tengok anak orang putih gebu kan ? Bayi puan pun boleh. Selain banyakkan susu badan, protin dan nutrisi dapat membantu ibu dan bayi untuk dapatkan kulit yang cantik. Selulit dan ekzema jadi senang hilang.

cara banyakkan susu badan

Hukum Menyusukan Bayi

Dalam Al-Quran, Allah s.w.t berfirman:


“Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak mereka selama dua tahun genap,..”


[Surah al-Baqarah 2: 233]

Maaf, bukan saya nak guna ayat ni untuk puan beli set ni.  Tapi sekadar menyampaikan kalam Allah s.w.t. Untuk saya pula, alhamdulillah ketiga- tiga anak saya menyusu lebih dari 2 tahun.

Apa Kata Pengguna ?

suplimen untuk menyusu

cara tambah susu dengan produk shaklee

Puan Aziah Abd Ghani

” Sebelum saya ambil set ni, bayi saya selalu merengek walaupun lepas menyusu. Macam tak puas. Tapi lepas ambil set ni, boleh nampak la dia kenyang menyusu. Boleh tidur lena lepas tu. Susu pun cepat penuh balik.”

cara beli set menyusu shaklee

Norfaziela Mohd Noor

” Saya sangat sibuk dengan aktiviti berniaga dan menjaga anak. Kalau dulu susu lambat nak penuh. Susu pulak cair. Anak minum tak cukup kenyang. Lepas makan produk ni, bukan saja susu banyak tapi rasa tak letih. Rasa bertenaga”.

Pertanyaan/ Order

petua banyakkan susu badan

Hubungi saya sekarang dan atasi masalah susu kering sekarang !

cara banyakkan susu badan cepat

Whatsapp ‘Milk Booster‘ ke 0193949873 (Puan Ziela)

cara tambah susu badan mudah

7 thoughts on “Milk Booster Premium Pack | Bantu Banyakkan Susu Badan Cepat Dan Semulajadi”

  1. Saya setuju…Alhamdulillah….saya jugak berjaya susukan anak2 saya sehingga mereka 2 tahun.
    Sekarang anak kedua saya masih menyusu wpun sudah 2 tahun lebih.. susu saya masih mencukupi…
    Dah dia tak penah merengek tak cukup susu..
    Hanya dengan set menyusu primium ini dan depend pada teknik supply & demand saya berjaya menyusukan anak2 saya sepenuhnya sehingga mereka 2 tahun.. 🙂

  2. Pingback: 5 Cara Terbaik Banyakkan Susu Badan Dengan Cepat Dan Semulajadi - Norfaziela.com

  3. Alhamdulillah, saya mampu bagi susu yang mencukupi pada anak. Alfalfa juga menstabilkan hormon, tak lama selepas ambil alfalfa ni. Kitaran period kembali normal. Yang penting pada ibu yang bekerja seperti saya. Dapat kumpul stock & juga dapat menyusukan baby dengan baik selepas waktu bekerja.

  4. Alhamdulillah, set menyusu premium ni banyak membantu ibu bekerja seperti saya. Yang pastinya buat saya lebih kenyang, bertenaga & susu lebih banyak 🙂

  5. Pingback: Kenal 7 Makanan Untuk Ibu Banyakkan Susu Badan - Norfaziela.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *