Home » Blog » Kedai Makan Tengahari Sedap Di Ampang

Kedai Makan Tengahari Sedap Di Ampang

nasi campur tengahari ampang

Tak susah cari kedai makan tengahari di Ampang. Saya baru lepas makan di Gerai Mak Bedah, Ampang.

12 tahun lepas saya pernah berkerja di Hospital Pakar KPJ Ampang. Masa tu baru habis belajar dari UiTM Shah Alam. Sebab tak nak balik kampung, saya ambil saja apa-apa kerja yang melintas.

gerai makan tengahari ampang

Jadi, kalau waktu lunch, saya dan kawan memang makan di Gerai Mak Bedah ni. Lagipun memang Gerai Mak Bedah ni buka siang hari saja. Waktu pagi sampai petang.

Yang menarik di sini ialah ada banyak menu makan tengahari. Macam- macam lauk. Ikan bakar, ikan goreng berlada, ketam masak lemak, kari ikan, sup tulang, gulai ayam, asam pedas dan bermacam lagi.

gerai nasi campur ampang

Siap dengan pelengkap menu seperti belacan, air asam dan ulam-ulaman. Selain dari tu, di sini juga ada dessert kuih muih tradisional seperti karipap, donat, puteri mandi, cucur udang dan lain- lain kuih.

Untuk minuman pula, gerai Mak Bedah juga ada air kelapa original. Hantar sekali dengan buah kelapa.

Harga

nasi campur ampang for lunch

Dari segi harga saya boleh katakan berpatutan. Tidak terlalu murah dan tidak mahal. Saya tengok ada melayu, cina, arab, india dan mat saleh pun ada yang makan tengahari di sini.

Maknanya masakannya boleh diterima oleh semua orang.

Servis

nasi campur ampang

Servis di Gerai Mak Bedah sangat baik. Mereka ada ramai perkerja.

Untuk nasi mereka buat ala buffet. Jadi nasi dan lauk ambil sendiri dan order je air. Air sampai cepat. Tak la tunggu sampai lekat baru minuman sampai.

-Wallahualam-

1 thought on “Kedai Makan Tengahari Sedap Di Ampang”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *