cara memilih skin care

4 Cara Pilih Skin Care Terbaik Di Malaysia – Jangan Salah Pilih Lagi !

Saya akan kongsikan cara pilih skin care terbaik di Malaysia.

Khas pada anda yang frust dengan skin care yang tak berkesan macam yang diiklan.

Sebab saya yakin masalah wajah anda tak selesai-selesai walaupun dah banyak anda tukar skin care. Jadi mana satu skin care yang terbaik ?

Ikut 4 cara mudah ni.

4 Cara Pilih Skin Care Terbaik Di Malaysia

1. Organik Atau Tidak ?

Dalam banyak-banyak bahan yang digunakan tak kira untuk skin care atau untuk kesihatan badan, bahan yang paling bagus digunakan ialah yang berasaskan organik – terutama sekali tumbuhan.

Bagaimana sayuran, buah dan tumbuhan mengekalkan kecantikan luaran mereka?

Contohnya buah epal – kulit cantik mulus warna hijau atau merah yang bila kita tengok, nampak sedap untuk dimakan.

Dengan menggunakan teknologi, ianya dapat dikaji dan digunakan untuk dimanfaatkan dalam penjagaan kulit iaitu salah satu bahan organik yang dikenali sebagai “Apple Stem Cell Extract” atau Ekstrak Sel Stem Buah Epal.

Bahan semulajadi lebih mudah diserap berbanding skin care dari bahan kimia. Terutamanya skin care murah.

cara pilih skin care terbaik

2. KKM, Makmal & Saintis

Kelulusan yang paling asas yang anda kena periksa ialah lulus KKM.

Tapi cukup ke sekadar lulus KKM ?

Mestilah tak. Lulus KKM tak menjamin skin care itu berkesan. Ia cuma selamat. Dan tak semestinya semulajadi.

Jadi anda kena tengok samaada jenama itu memiliki pusat penyelidikan dan saintis sendiri.

Ramai orang pakat buat jenama sendiri tanpa ada kilang dan saintis. Mereka buka pakar tapi majoriti sekadar nak meraih keuntungan cepat.

Tak sanggup nak melabur untuk buat kajian sendiri.

Akhirnya selepas beberapa tahun, skin care mereka diharamkan kerana ada racun.

3) ‘Clinically Proven’

Senang saja skin care claim jadi 3 hari. Sebab percaya, ramai kena tipu. Tak jadi pun.

Jadi kalau nak pilih skin care, pastikan pilih skin care yang clinically proven. Maksudnya pengguna skin care itu diuji di makmal.

Kulit mereka di imbas dan perubahan diukur dengan kaedah klinikal. Bukan setakat maklumbalas dari pelanggan sahaja.

Barulah boleh claim skin care itu betul-betul berkesan.

cara memilih skin care terbaik

4) Jamin Bebas Bahan Kimia Merbahaya

Majoriti skin care tak berani tekankan kenyataan ini.

Mereka tak mampu nak senaraikan produk mereka bebas dari beratus-ratus bahan racun yang biasa digunakan.

Tak macam Youth Skin Care, Shaklee berani keluarkan kenyataan skin care itu bebas dari 1,500 bahan merbahaya yang didaftarkan di seluruh dunia.

Barulah anda yakin selamat.

cara pilih skin care terbaik

Apa Hebatnya Youth Skin Care Berbanding Skin Care Lain ?

 

cara pilih skin care terbaik

YOUTH sesuai untuk semua jenis kulit (berminyak, kering, kombinasi & sensitif)

Kesan YOUTH dijamin dalam masa 7 hari penggunaan.

YOUTH bebas daripada 1,500 bahan kimia yang bahaya contohnya Ethanolamines, Lanolin dan Paraben.

Pengguna YOUTH diuji secara klinikal yang didapati kulit 10 tahun makin muda.

YOUTH menggunakan 100% bahan semulajadi antaranya Apple Stem Cell Extract, Lotus Japonicus dan Muscadine Grape.

YOUTH dijamin halal dan mendapat kelulusan dari KKM

Testimoni Youth Skin Care

cara memilih pencuci muka terbaik

cara memilih skin care terbaik

 

cara memilih pencuci muka

Dapatkan Dari Pakar Kecantikan Terbaik

Saya tawarkan servis yang jauh lebih bernilai dari harga produk, ilmu, pengalaman yang anda bayar.

Sebab saya memang tak suka tengok muka berjeragat.

Saya akan bantu sampai kulit anda cerah dan berseri.

Jadi, kalau anda mencari produk dan ‘coach’ kecantikan yang betul,

Klik butang dibawah untuk konsultansi masalah wajah

cara memilih skin care

Sekian,

Norfaziela Mohd Noor | Pakar Jeragat

 

carian berkaitan: cara pilih skin care terbaik, cara memilih skin care, skin care untuk kulit berminyak, skin care untuk kulit kering, skin care terbaik, skin care paling berkesan, youth skin care, shaklee youth, cara pilih skin care yang tepat, cara pilih skin care yang sesuai dengan kulit

Comments 2

  1. aina
    March 22, 2018

    assalamualaikum,, saya lihat produk shaklee youth ni xde logo halal pon … tetapi shaklee yg ubat2 tu ade logo halal .. mohon penjelasan .

    1. March 24, 2018

      Waalaikumussalam,

      Produk vitamin lain ada logo halal kerana jenis yang dimakan. Youth skin care ni 100% vege atau daripada tumbuhan. Jadi tak perlu logo halal.

Leave a Reply

%d bloggers like this: