Home » Alfafa Complex Shaklee

Alfafa Complex Shaklee

Popular, famous dan terkenal. Alfafa Complex adalah produk yang paling banyak dicari di internet. Mengapa ? Mestilah sebab khasiatnya. Kalau tak takkan la ia dipanggil Raja Herba kan.

Apa Itu Alfafa Complex ?

Alfafa Complex ialah formula unggul dari Shaklee sejak 60 tahun yang dulu. Alfafa Complex diperbuat daripada pokok Alfafa ( Medicago Satvia) secara organik di Carlifornia. Kawasan dan proses pembuatannya adalah bebas daripada sebarang pencemaran. Malah baja yang digunakan juga dalah baja komposyang organik tanpa bahan kimia. Medicago Satvia ialah gred tertinggi dikalangan jenis Alfafa.

Alfafa Complex Shaklee

Alfafa mengambil masa selama 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai kedalaman 20 kaki ke dalam tanah. Bayangkan zat dan mineral yang diserap yang membuatkan Alfafa sangat hebat.

Shaklee mengambil daun alfafa yang telah matang dan mengeringkannya secara organik  Ini bagi mengekalkan kandungan zat di dalam tumbuhan ini.

Alfafa Complex Untuk Apa ?

Ini soalan umum yang selalu di tanya. Mungkin sebab Alfafa ni famos sampai ramai yang tertanya- tanya kegunaan Alfafa Complex.

Berikut ialah kelebihan Alfafa Complex :

 • Kaya dengan nutrisi, zat dan mineral. Alfafa membekalkan nutrien atau zat yang tak terdapat dalam buah dan sayuran yang anda makan.
 • Alfafa mencuci hati, darah dan usus. Ia mengandungi alkali yang mengembalikan fungsi tubuh ke tahap normal.
 • Sebagai ejen detox. Alfafa membantu menyingkirkan toksik dan bahan yang lebihan yang tidak diperlukan oleh badan seperti lebihan zat, air dan sebagainya.
 • Melawan alahan. Alfafa memperbaiki keadaan kulit dan hidung yang sensitif. Sangat berkesan untuk masalah rendung dan alergi.
 • Mengatasi bau bada. Bau badan adalah disebabkan toksik dalam tubuh yang tidak dibuang. Oleh itu Aldfafa akan sangat membantu. Gunakan dengan konsisten untuk kesan hebat.
 • Memperbaiki penghadaman. Ia menyihatkan keadaan perut yang selalu gastrik, pedih ulu hati, kembung dan sembelit.
 • Mengurangkan kolestrol. Kajian menunjukkan pengambilan Alfafa secara berpanjangan akan dapat mengawal tahap kolesterol dan sekaligus mengurangkan berat badan.
 • Melawan tumor. Pengambilan 30 – 50 biji tablet alfafa untuk mengalkalikan badan akan membantu memperbaiki sel kanser dan tumor.
 • Mengatasi kelesuan dan keletihan. Alfafa mampu membantu mengatasi banyak masalah kesihatan dengan zatnya yang ajaib.
 • Mencegah dan merawat artritis. Ia dapat melegakan artiritis dan kesakitan sendi/ tulang.

Alfafa Complex Untuk Lelaki

Isteri mesti pastikan suami ambil Alfafa complex setiap hari. Terutamanya yang merokok. Selain fungsi detox, Alfafa Complex akan membantu melegakan keleuan.

Bagi lelaki yang kerja berat lagilah kena amalkan supaya dapat mengurangkan sakit sendi dan tulang.

Harga Alfafa Complex

Harga runcit Alfafa complex ialah Rm 53.00 (k) dan Rm97.00 (b).

Untuk menempah, sila hubungi saya di 019 3949873. Jangan segan silu untuk bertanya tentang masalah kesihatan terutamanya berkenaan detox, kurus dan masalah artritis.

 

Sekian

Norfaziela Mohd Noor

SID 908452

 

3 thoughts on “Alfafa Complex Shaklee”

 1. Pingback: Cara Kuruskan Badan Cepat Dengan Weight Loss Mini Pack - Norfaziela.com

 2. Pingback: Cara Atasi Resdung Dengan Resdung Super Pack

 3. Pingback: Step By Step Banyakkan Susu Badan - Sampai Membuak- buak ! - Norfaziela.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *