Home » Blog » 5 Sebab Suami Suka Makan di Rumah

5 Sebab Suami Suka Makan di Rumah

suami suka makan di rumah

By Daddy

suami suka makan di rumah

Untuk isteri-isteri yang pikir sang-sang suami ni memang suka makan kat luar, kena pikir balik.

Betul ker tak ? Saya rasa tak betul. Yang konfem saya memang suka makan kat rumah.

Kalau tengok drama pon asyik scene suami balik rumah malam-malam buka tudung saji. Kalau tak masak memang muncung.

Jadi, cuba tengok betul ke kat bawah ni adalah sebab suami  suka makan kat rumah :

1. Relax

Yer lah. Ada pelayan. Tak perlu kelam kabut nak kejar masa. Kalau kat kedai orang ramai, kena beratur. Rimas ! rimas !

2. Natural Aircond

Maksudnya boleh buka baju hehehe.  Yang jenis makan berpeluh-peluh tu memang nak buka baju jugak kat kedai kalau boleh. Tapi apakan daya nanti kena pelangkong dengan tuan kedai pulak. Barula nyaman je taim makan hehe.

3. Tenang

Memang tension makan kat kedai lagi-lagi tengahari. Kena pula taim anak-anak meragam. Biasa lah dorang ni kat kedai suka interfram.

Jadi bila kat rumah takdelah buat perangai. Boleh la suami makan dengan tenang.

4. Air Tangan Tersayang

Bosan katanya makan orang lain masak ni. Bila dah kawin, air tangan isteri memang dah jadi nomnor 1.

Jadi kalau dengar suami sebut mengidam nak makan masak itu ini, buat kan ajela. Kat mulut memang dorang tak appreciate tapi kat hati memang sukeeeeee sesangat!

5. Boleh Tengok Muka Anak

makan dalam talam

Kalau kat kedai memang nak habis cepat je. Tak sempat nak tengok muka anak-anak makan.

Kan budak- budak memang comel masa makan. Kalau kat rumah bolehla tenung lama- lama. Santai je.

Wassalam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *