Home » Blog » 5 Cara Atasi Kayap Dengan Cepat. Sakit. Jangan Tangguh, Cuba Sekarang !

5 Cara Atasi Kayap Dengan Cepat. Sakit. Jangan Tangguh, Cuba Sekarang !

rawatan kayap

Anda ‘urgent’ nak cara atasi kayap ?

Tuhan saja yang tahu betapa sakitnya kena kayap ni.  Bukan kat situ je. Tapi satu badan rsakit. Lagi- lagi bila kulit kering.

Ubat putih yang hospital bagi tu tahan sekejap je. Lepastu gatal balik.

*Sila baca sampai bawah kalau anda nak tahu produk yang terbaik untuk atasi kayap.

Apa Itu Kayap ?

Kayap atau juga dikenali herpes zoster (atau sekadar zoster) merupakan penyakit virus yang disebabkan oleh virus varicella zoster(VZV).

Anda yang terkena kayap akan mendapat ruam kulit yang memedihkan dengan lepuh pada satu-satu kawasan badan dan ia seolah-olah berbentuk jalur.

Jujur saya katakan memang sakit dan pedih. Rasa sakit itu bukan macam bengkak atau bisul yang biasa. Bila terkena geseran pada baju, memang sangat pedih. Nak tidur malam pun susah.

Klik butang berikut untuk konsultansi masalah kayap

set jeragat terbaik

5 Petua Melegakan Kayap

1. Daun Cili Dan Kapur Makan

Tumbuk daun lada dan campurkan sedikit kapur. Kemudian sapukan ramuan tadi dibahagian yang terkena kayap. Ulang sebanyak 2 kali sehari sehingga kayap kering.

InsyaAllah kayap akan beransur baik selepas itu.

2. Daun Delima Dan Bedak Sejuk

Cara ini adalah untuk merawat kayap jenis setompok.

Caranya adalah dengan menumbuk lumat daun delima kemudian campurkan bersama bedak sejuk (tanpa pewangi). Tampalkan pes tadi ditempat yang terkena kayap. Ulang sebanyak 2 kali sehari untuk kesan optimum. InsyaAllah anda akan lihat kesannya dalam masa 3 hari. Kayap akan kelihatan kering.

3. Pucuk Daun-Daun

Cara ini agak leceh kerana anda kena cari beberapa jenis pucuk daun.

Tumbuk halus atau kisar daun-daun berikut dan campurkan bersama bedak sejuk:-

  • Pucuk daun bunga melur
  • Pucuk daun buah delima
  • Daun setawar
  • Pucuk daun mambu

Setelah menjadi pes, sapukan pada kayap tersebut. Anda digalakkan untuk ulang sapuan sebanyak 6 kali sehari setiap hari sehingga kayap menjadi kering.

4. Garam Bukit

Campurkan garam bukit dengan air sehingga separuh larut. Kemudian, sapu pada bahagian terkena kayap. Ulang sapuan sebanyak 2 kali sehari pada waktu pagi dan malam.

Disamping itu, ada juga yang mengamalkan teknik ini. Ambil 4 cubit garam bukit dan masukkan dalam segelas air, kacau sehingga larut dan minum. Dikatakan memberi kebaikan dalaman. Wallahualam.

5. Pokok Keladi Candik

Cantas sebatang pokok keladi candik dan bersihkan. Kemudian, anda keluarkan air dari batang pokok keladi itu. Sapukan air tersebut pada kawasan terkena kayap.

rawatan kayap

Produk Terbaik Untuk Masalah Kayap

Anda terkena kayap kerana virusnya dan tahap imunisasi anda yang kurang baik.

Jadi ada beberapa produk semulajadi yang berkualit untuk atasi kayap dengan cepat.

1. NutriFeron

Mengandung bermacam bahan semulajadi yang berkualiti yang dimodenkan oleh sains. NutriFeron  akan bantu menaikkan daya tahan tubuh untuk lawan serangan kayap.

2. B Complex

Penahan sakit semulajadi yang melegakan saraf yang terlibat dengan kayap.

3. Vivix

Minuman tinggi antioksidan yang memperbaiki sel diperingkat DNA. Antioksidan ini akan melawan toksik daripada virus dan seterusnya melindungi sel dari diserang.

4. Garlic Complex

Bawang putih sebenarnya bersifat anti-viral dan anti-bacteria. Bila anda amalkan Garlic Complex, ia akan membantu tubuh untuk melawan virus Kayap.

5. Alfalfa

Sejenis ejen detoks yang sangat hebat. Ia juga bersifat anti-fungus. Kayap ni nampak macam kulat pada kulit. Jadi Alfalfa adalah wajib.

Pertanyaan/ Order

Sila hubungi no. 0193949873 atau klik link di bawahset jeragat terbaik

Belian Terus Secara Online

Klik untuk belian menggunakan kad kreit atau debit. Kemudian sila ikut arahan yang diberikan

rawatan kayap

Carian berkaitan: cara atasi kayap, rawatan kayap, rawatan untuk kayap, krim untuk kayap, ubat kayap, produk untuk kayap, cara hilangkan kayap dengan cepat, shaklee kayap, cara mengatasi kayap, cara ceat atasi kayap, vitamin untuk kayap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *