Home » Blog » 3 Cara Anjalkan Kulit Muka Dengan Cepat Dan Berkesan

3 Cara Anjalkan Kulit Muka Dengan Cepat Dan Berkesan

cara anjalkan kulit

Bila tengok kulit muka sendiri kat cermin ada tak anda terfikir “nampak tuanya” ?

Kalau anda terfikir macam tu, maksudnya memang ada yang tak kena dengan kulit anda.

Saya nak share dengan anda cara anjalkan kulit muka supaya kulit anda jadi glowing dan anda nampak 10 tahun lagi muda.

Cara Anjalkan Kulit Muka Yang Sangat Senang

1) Cuci Muka

Jangan pernah miss cuci muka anda tak kira penat macam mana sekalipun.

Setiap hari mesti cuci; sebelum tidur sekali dan selepas bangun tidur sekali.

Penting ni sebab macam-macam sebenarnya melekat kat kulit muka kita yang kita tak nampak – membuatkan kulit jadi rosak.

Tapi pastikan anda guna pencuci muka yang bagi nutrisi pada kulit. Baru lah dapat rawat kerosakan kulit dan anjalkan kulit anda.

cara anjalkan kulit

 

2) Serum Untuk Kulit

Serum ni kunci utama untuk dapatkan balik keanjalan kulit. Fungsi utama serum ialah untuk merawat kulit yang dah rosak.

Bila umur makin bertambah, kadar penghasilan kolagen dan elastin jadi makin kurang. Sebab tu mula timbul garis halus.

Jadi, paling bagus kalau anda guna serum yang ada fungsi merangsang penghasilan kolagen dan elastin.

Baru lah garis halus hilang dalam masa yang lebih cepat dan dapat anjalkan kulit anda dengan berkesan.

3) Krim Pelembap Siang dan Malam

Ramai yang ambil mudah pasal krim pelembap sebenarnya. Sebab ramai yang fikir krim pelembap tak penting.

Salah 1 punca kulit kita nampak tua ialah sebab kusam. Kusam ni punca dia kulit kita tak dapat pelembap yang secukupnya.

Memang dah minum air banyak setiap hari tapi kulit kita berdepan dengan sinaran UV. Jadi sangat penting pakai krim pelembap.

Pastikan anda guna krim pelembap siang yang ada SPF untuk lindung dari sinaran UV.

Untuk krim malam pula, pastikan guna yang ada fungsi merangsang pertumbuhan sel kulit baru.

cara anjalkan kulit

 

Itu je, mudah sangat cara anjalkan kulit muka anda. Ada 3 cara je. Amalkan setiap hari, mesti disiplin.

Jom tengok video ni untuk tengok produk skin care terbaik yang ada fungsi-fungsi untuk kulit anda yang saya share kat atas tadi.

Testimoni Produk Youth

anjalkan kulit muka

anjalkan kulit muka

anjalkan kulit muka

 

Dapatkan Dari Pakar Kecantikan Terbaik

Saya tawarkan servis yang jauh lebih bernilai dari harga produk, ilmu, pengalaman yang anda bayar.

Saya akan bantu sampai kulit anda cerah dan 10 tahun lagi muda!

Jadi, kalau anda mencari produk dan ‘coach’ kecantikan yang betul,

Klik butang dibawah untuk konsultansi 

cara memilih skin care

Sekian,

Norfaziela Mohd Noor

 

 

 

carian berkaitan: produk penjagaan kulit, produk skincare, skincare terbaik di malaysia, skincare organik, skincare selamat, skincare berkesan, skincare lulus KKM, skincare untuk hilangkan garis halus, cara untuk anjalkan kulit, cara untuk kulit lebih muda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *