Vitamin Untuk Kanak-Kanak : Elak Demam Dan Selsema

Vitamin untuk kanak- kanak selalu diGoogle oleh ramai ibu bapa. Saya juga ibu kepada 3 orang anak yang comel.

vitamin-untuk-kanak-kanak

Kenapa cik puan Google ” Vitamin Untuk Anak- Anak” ? Biar saya teka.

Biasanya tentulah kerana anak- anak selalu sakit. Cik puan nakkan vitamin untuk elak demam dan selsema yang makin menjadi- jadi dengan cuaca yang tak menentu sekarang.

Vitamin untuk anak- anak boleh cik puan dapatkan dari beberapa sumber contohnya buah-buahan, sayur-sayuran, ikan dan Salmon.

Ini adalah sumber terbaik untuk tingkatkan imun kanak-kanak.

Kenapa perlukan sumber yang saya sebutkan tadi ? Ia kerana kanak- kanak perlukan vitamin yang cukup untuk kuatkan daya tahan mereka.

Vitamin untuk kanak-kanak yang sangat baik adalah Vitamin C, Zink dan Omega-3.

Vitamin C Untuk Sel, Tulang, Darah Dan Tisu

vitamin untuk kanak-kanak

Vitamin C berfungsi untuk membina dan membaiki sel seperti tulang, sel darah merah dan tisu. Malah vitamin C juga membantu merawat luka, menigkatkan imun dan menghalang jangkitan.

Vitamin C adalah antioksidan yang sangat kuat. Antioksidan berfungsi untuk mengatasi radikal bebas yang ada didalam tubuh dan membantu melindungi kanak- kanak dari serangan demam dan selsema.

Kanak- kanak yang tidak cukup Vitamin C akan mudah demam, selsema, gigi berdarah dan bermacam kesan buruk lain. [Sumber BabyCenter]

Zink Untuk Imuniti

Zink adalah vitamin untuk kanak-kanak yang selamat bagi menguatkan imun sistem mereka. Cik puan tentu pernah baca yang zink sangat bagus untuk mengembuhkan luka kan.

vitamin untuk kanak-kanak

Pengambilan zink membantu untuk melawan dan menghalang jangkitan kuman. Dan dalam sesetengah kajian, Zink mampu mengurangkan tempoh demam sebanyak 50 peratus.

Zink juga membantu dalam masalah ulser, sakit perut dan autism.

[Sumber WebMD]

Omega-3 Untuk Minda & Berat Badan

Omega sememangnya terkenal sebagai vitamin untuk kanak-kanak. Tengoklah bagaimana Jepun boleh jadi sangat maju kerana penduduknya makan ikan segar.

Omega atau minyak ikan paling baik daripada ikan Salmon.

Kajian menunjukkan majoriti kanak-kanak kurang mendapat Omega. Kajian juga menunjukkan pengambilan omega akan mengurangkan risiko penyakit Asma. [ Sumber WebMD]

vitamin untuk kanak-kanak

Omega juga penting sebagai vitamin untuk kanak kerana fungsinya untuk perkembangan minda kanak-kanak. Saya sendiri telah bantu beberapa kanak-kanak yang mengalami masalah Austism dan Slow Learner untuk sembuh. [ Hubungi saya jika cik puan ada masalah ini]

Ada kajian juga menunjukkan lemak berlebihan di perut akan mengurangkan daya tahan kanak-kanak pada penyakit.

Oleh itu Omega akan membantu mengawal berat dan membakar lemak berlebihan dan mengurangkan penghasilan lemak oleh tubuh.

Suplimen Untuk Kanak- Kanak

Tak boleh dinafikan memang susah untuk kanak-kanak makan buah, sayuran dan ikan. Sebab itulah saya beri suplimen pada anak-anak saya untuk mencukupkan zat yang mereka perlukan.

Oleh itu, suplimen adalah vitamin untuk kanak-kanak bagi meningkatkan imuniti mereka pada demam, selsema dan sebagainya.

1) Shaklee Meal Shake – Multi Vitamin & Zink

vitamin untuk kanan-kanak

Meal Shake adalah zat lengkap mengandungi 24 zat vitamin dan mineral yang boleh melengkapkan vitamin yang ada dalam nasi, buah-buahan dan sayuran.

Meal Shake mengandungi karbohidrat, protin, fiber, kalsium, vitamin C, Folic Asid, VitaminD dan sebagainya.

Malah, kandungan Zink nya cukup untuk melindungi tubuh kanak-kanak dari jangkitan kuman.

Cara pengambilannya sangat mudah iaitu 1 sudu kecil ( 1-2 tahun) dan 2-3 sudu kecil ( 2-4 tahun)

2) Shaklee NutriFeron – Interferon Melawan Kuman

vitamin untuk kanak-kanak

Dulu anak saya tiap-tiap bulan selsema dan lelah. Sejak amal Nutriferon alhamdulillah dia kuat untuk lawan selesema dan dah jarang sangat lelah.

Nutriferon ni mengandungi interferon yang bleh kuatkan sistem imun dengan cepat.

Antara fungsi ajaib Nutriferon ialah:

  • Mampu mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari.
  • Ia menrasang dan meningkatkan sistem imun dan meningkatkannya secara keseluruhan.
  • Melindungi tubuh dari virus, microb termasuk selsema, alergi, inflamasi dan sebagainya.

Tenang jiwa saya bila dah tak perlu pergi buat Nubolizer setiap bulan.

3) Omega Guard- Minda & Berat Badan

vitamin untuk kanak-kanak

Omega Guard Shaklee sangat selamat untuk kanak-kanak.  Kawan baik saya berikan Omega Guard pada anaknya dan berjaya kurus.

Omega Guard akan berikan kesan yang jelas pada perkembangan otak dan memberi berat badan yang ideal. Maksunya yang gemuk akan kurus.

Malah Omega akan beri otak yang cepat pda kanak-kanak akibat otak yang sihat.

Testimoni

vitamin untuk kanak-kanak Ini anak saya Muhammad Hasanudin. Dulu setiap bulan mesti selsema dampai lelah. Klinik tu dah jadi macam rumah no.2 kami. Asyik buat Nubolizer jer. Lepas konsisten ambil Nutriferon dan Meal Shake, selesema hanya datang 3-4 bulan sekali dan tak sampai tahap lelah. Dia memang suka betul dengan Nutriferon. Sedap katanya.

 

vitamin untuk kanak-kanak

 

Vitamin untuk kanak-kanak

Jadi vitamin- vitamin untuk kanak-kanak dari Shaklee ni dah banyak ubah hidup ibu bapa. Saya paling terharu dengan kisah autsim ni.

Maknya gembira sangat- sangat anaknya dah pandai bergaul dan dengar arahannya. Saya pun tumpang gembira.

Jadi, jangan tunggu lagi kerana keadaan persekitaran semakin teruk. Musim panas berpanjangan dan kanak-kanak perlukan vitamin untuk bantu mereka tahan.

Untuk maklumat dan tempahan, sila hubungi saya:

 

Sekian,

Norfaziela Mohd Noor

HP 019 3949873

SID 908452

FB Norfaziela Dot Com

 

Related Post

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: