ubat parut terbaik

Ubat Parut Jerawat Yang Berkesan Atasi Bekas Jerawat Berlubang

Parut jerawat adakalanya membuatkan ramai orang tertekan dan mengalami kemurungan sehingga mereka enggan bergaul dengan kawan- kawan. Ada yang pegi ke klinik bertanyakan tentang ubat parut jerawat yang berkesan.

Tetapi jika ada ubat parut jerawat yang lebih natural dan berkesan, saya pasti anda mesti nak cuba.

And tengok dulu video ini:

 

2 Jenis Punca Parut Jerawat

Terdapat pelbagai punca bagaimana parut jerawat terjadi. Anda harus mengetahui puncanya terlebih dahulu bagi merawat masalah tersebut secara berkesan.

Mari saya kongsikan beberapa punca parut jerawat dan bagaimana ia terjadi.

Punca parut jerawat

Tahukah anda bahawa parut jerawat berpunca daripada faktor dalaman dan luaran seseorang ?

Faktor Dalaman

Antara faktor dalaman yang menyebabkan parut jerawat adalah genetik. Genetik seseorang akan menentukan proses penghasilan kolagen dan sel-sel baharu sama ada perlahan atau cepat.

Jika sistem penghasilan sel baharu dalam tubuh seseorang sangat perlahan, parut akan kelihatan jelas ketara di permukaan kulit dan mengambil masa yang lama untuk hilang.

Baca ‘ 4 Fungsi Vivix Untuk Kulit Bermasalah

Faktor Luaran

Di samping itu, parut jerawat juga terjadi akibat proses penyembuhan semula jadi tisu kulit.

Perbuatan memicit jerawat akan menyebabkan jangkitan bakteria apatah lagi apabila perbuatan diulang-ulang di tempat yang sama akan membawa kepada keradangan kulit.

Akibatnya, kesan jerawat yang dipicit akan meninggalkan parut tanpa sembuh. Anda faham makna parut yang tidak sembuh?

Parut yang tidak sembuh adalah parut kekal kesan daripada keradangan berulang ke atas permukaan kulit.
Sudah jelas tentang punca parut jerawat?

Baiklah, saya ingin kongsikan pula produk atasi parut jerawat yang paling berkesan dan semulajadi terbukti selamat.

 

Ubat Parut Jerawat Semulajadi @ Set Parut Jerawat

Set Parut Jerawat Shaklee yang sangat-sangat berkesan bagi menghilangkan parut jerawat terbahagi kepada 3.

Anda tidak perlu khuatir kerana bahan-bahan yang terdapat dalam produk atasi parut jerawat ini adalah bebas dari kimia dan dadah.

GLA Complex

ubat parut jerawat terbaik

GLA Complex berfungsi untuk menstabilkan hormon berkaitan kulit. Masalah hormon terjadi apabila umur manusia semakin meningkat. Hormon yang tidak stabil boleh mengakibatkan pengeluaran minyak berlebihan.

Akibatnya, jerawat naik seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Jerawat yang dipicit sendiri menggunakan tangan pula akan menyebabkan kecederaan pada tisu kulit.

Jadi, saya mengesyorkan GLA Complex sebagai penstabil hormon anda kerana ia telah diuji berkesan oleh para saintis berwibawa.

SR Vita C 500 Mg

ubat parut terbaik

Shaklee Sustained Release Vita-C Plus menawarkan manfaat vitamin C tulen melalui kaedah semula jadi yang berperanan melepaskan vitamin C secara berperingkat ke dalam tubuh. Kajian saintifik membuktikan bahawa tubuh manusia hanya boleh menyerap 100-200mg Vitamin C setiap jam.

Shaklee telah memformulakan konsep Sustained Release di mana setiap tablet akan melepaskan sebanyak 100mg Vitamin C selama 5 jam berturut-turut secara berterusan.

Oleh itu, Vitamin C Shaklee adalah jauh lebih baik berbanding jenama lain yang anda gunakan tanpa formula Sustained Release.

Ke mana perginya Vitamin C yang anda makan tanpa formula Sustained Release? Terbuang begitu sahaja bersama air perkumuhan. Membazir kan?

Selain itu, Vitamin C ialah nutrisi yang diperlukan untuk pelbagai fungsi termasuk ketahanan imun, integriti sel, kesihatan gigi, gusi, tulang dan fungsi tubuh secara amnya.

Energizing Soy Protein (ESP)

ubat parut jerawat terbaik

Fungsi ESP ialah memberikan sel kulit baru yang sihat, cerah dan gebu. Selain itu ESP membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur.

ESP ialah ekstrak protein soya yang telah diproses menjadi serbuk bagi memudahkan anda sebagai pengguna. ESP membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit dan awet muda kerana protein sangat penting untuk kesihatan kulit.

ESP juga merangsang regenerasi kulit dan otot, serta mengurangkan kedutan. Jadi, ia membantu memberikan tona warna kulit sekata kepada pengguna.

Dan yang paling penting, ESP membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus dan gebu.

ESP adalah protein yang lengkap kerana mengandungi 9 asid amino penting untuk fungsi badan. Selain diiperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral, ESP adalah rendah lemak, dan tanpa kolestrol.

ESP telah diproses pada kadar suhu rendah bagi menjaga kualiti protein yang tinggi.  1 tin 850g ESP dihasilkan dari bersamaan 30kg kacang soya. Ia diproses menggunakan air, bukan alkohol untuk memelihara kandungan isoflavene di dalamnya.

ESP sangat-sangatlah membantu dari segi kecantikan dalaman dan luaran. Tak percaya ? Cubalah dulu, baru tahu kesannya.

Pertanyaan

Kini anda mungkin lebih yakin dengan Set Parut Jerawat Shaklee.

Jika anda ingin mengajukan sebarang pertanyaan atau mendapatkan sebarang konsultasi, saya sedia menjawab.

Hubungi saya di talian 0193949873.

 

Carian berkaitan:

  • ubat parut jerawat
  • ubat bekas jerawat
  • atasi parut jerawat
  • atasi bekas jerawat

Related Post

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: