Tips Kempiskan Perut Dengan Herb-Lax, GLA Complex & Omega Guard

Tips Kempiskan Perut Dengan Herb-Lax, GLA Complex & Omega Guard

Oleh Norfaziela Tips Kempiskan Perut Dengan Herb-Lax, GLA & Omega Guard Tips kempiskan perut dengan Herb-Lax ini khas bagi masalah perut buncit wanita dan lelaki.

Banyak tips kempiskan perut dikongsi dan cik puan sedang baca tips kempiskan perut yang paling berkesan.

Tips kempiskan perut ini boleh bantu anda untuk mendapat perut yang lansing dan cantik. Masalah perut buncit boleh membawa kepada penyakit jantung, strok dan diabetis menjadikan hal kempiskan perut sepatutnya menjadi sangat penting.

Tips Kempiskan Perut

1. Makan Lebih Kerap

Makan dengan kuantiti sedikit tetapi dengan kerap. Ini adalah tips kempiskan perut yang popular. Jangan hanya makan pada waktu makan utama sahaja kerana puan akan makan dengan jumlah makanan yang banyak.

Makanlah sehingga 4-5 kali sehari insyaAllah akan bantu untuk perut kempis. Jangan tak makan kerana ia akan menurunkan kadar metabolisma dan boleh menaikkan berat badan walaupun makan sedikit.

2. Ambil Suplimen

Ini adalah tips kempiskan perut yang paling cepat kesannya.Pelbagai suplimen yang berfungsi untuk kempiskan perut.

Suplimen sangat berkesan untuk kempiskan perut.

Mengikut www.examiner.com, mengambil GLA ( Gamma-linolenic acid), akan mengawal metabolisma anda. Ini kerana tubuh tidak menghasilkan GLA, maka mengambil suplimen yang kaya GLA akan membantu mengurangkan tubuh untuk menyimpan lemak, kata Dr. Oz. Malah beliau mencadangkan pengambilan 1,000 mg GLA sebelum makan. [ Sumber Examiner]

3. Minum Air Putih

Anda perlu selalu minum air terutamanya jika anda nak kempiskan perut. Minum air akan membantu tubuh untuk mengekalkan paras air seimbang dalam tubuh dan menghalang penyimpanan air yang menyebabkan perut buncit.

Ia juga dapat memberi rasa kenyang apabila lapar dan juga membantu memecahkan lemak kepada tenaga dalam tubuh sekali gus menbantu mengempiskan perut. Tips ini memang popular untuk golongan yang nak lansing.

4. Bersihkan Usus

Bersihkan usus untuk penyerapan nutrien yang optimum.

Bayangkan permukaan usus anda yang penuh dengan lapisan makan seumpama kerak pada kuali.  Dengan kepanjangan usus anda, anda mungkin menyimpan 1 kg kerak pada permukaan usus.

Ia adalah tinggalan makanan yang masih melekat pada permukaan usus. Anda boleh bersihkannya dengan mengambil suplimen yang berfungsi mencuci kerak ini.

Suplimen untuk mencuci usus yang popular ialah Herb-Lax dan Alfafa Compex daripada Shaklee.

Tak Sabar

Jika anda tak sabar-sabar nak kempiskan perut, anda boleh terus cuba suplimen Shaklee yang terbukti berkesan.

Ia adalah Herb-Lax, GLA Complex dan Omega Guard.

Fungsi Herbalax tips kempiskan perut dengan herb-lax

  • Bertindak untuk pembersihan usus dan najis yang tersekat
  • Membantu masalah sembelit
  • Mengempiskan perut
  • Membantu mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut.
  • Sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan dalam air panas sebagai teh herba

Fungsi GLA Complex tips mengempiskan perut dengan herb-lax Biasanya, selepas bersalin, hormon kita dan tindakan otak masih nyanyuk. Apa yang saya kata nyanyuk ialah, semasa hamil, ibu hamil akan ada hormon HCG.

Hormon tu selama ini menghantar message ke otak. Contohnya untuk hantar apa yang kita makan ke perut untuk nutrien bayi. Tetapi setelah bersalin, hormon itu masih lagi dengan fungsi yang sama. Namun hasilnya perut kita buncit walaupun badan sudah kurus.

Oleh itu, kita perlukan GLA Complex untuk betulkan hormon itu semula.

Fungsi Omega Guard

tips kempiskan perut dengan heb-lax Saya banyak berkongsi tetnang Omega Guard tetapi dalam tips kempuskan perut ni, produk ini sangatlah penting. Omega 3 berupaya meningkatkan metabolisma badan.

Kandungan Omega 3 di dalam darah juga memberi kesan tindakbalas kepada tubuh supaya mengguna lelemak di badan sebagai punca tenaga. Bukan itu sahaja, minyak ikan (Omega 3) ini juga mampu mengawal nafsu makan bagi mereka yang mahu membuang lemak di badan.

Ia juga merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tekanan darah didalam, badan, mengawal obesiti dan membantu ketegangan di leher atau sakit kepala. Kunci kejayaan dengan omega dalam menurunkan berat badan adalah kebolehan seseorang mengawal selera makan.

Cik puan/tuan mesti lebihkan meminum air putih.

(Suplimen Kempis Perut Bagi Lelaki & Wanita)

  • Saya cadangkan anda  ambil Herb Lax dan Omega Guard

Suplimen Kempis Perut Bagi Wanita yang Pernah Bersalin

  • Herb Lax, GLA Complex dan Omega Guard

Testimoni

tips kempiskan perut

 

tips kempiskan perut

 

tips kempiskan perut

 

Alhamdulillah mereka ini dah rasa kesan produk- produk ini. So, anda bila lagi ?

Untuk daftar ahli Shaklee pula, sila klik disini

Untuk lebih teknik dan kefahaman untuk tujuan mengatasi masalah kesihatan anda, anda boleh hubungi saya melalui :

Sekian,

Norfaziela Mohd Noor

H/P: 019 3949873

Shaklee ID 908452

FB Norfaziela Dot Com

Related Post

Comment 1

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: