Sunway Clio Hotel- Pengalaman Percutian Percuma

Minggu lepas saya dan famili diberi peluang menikmati percutian percuma di Sunway Clio Hotel atau nama lamanya Sunway Pyramid Resort West di Bandar Sunway. Saya menang pertandingan jualan terbanyak Vivix Shaklee.

Jualan untuk Vivix sahaja untuk bulan tu mencecah RM 12,000.00.

Jadi sedikit tentang Vivix. Vivix ialah sejenis minuman tambahan yang tinggi antioksidan. Tubuh dan kulit kita memerlukan antioksidan untuk melawan kerosakan sel. Sel yang rosak adalah punca kulit jeragat dan masalah kesihatan kronik seperti diabetis, jantung, buah pinggang dan lain- lain penyakit.

Ok, cukup tentang Vivix.

sunway pyramid resort west

Sunway Clio Hotel terletak bersebelahan dengan Sunway Pyramid Shopping Mall. Kalau ada nampak patung singa besar, Sunway Clio adalah bangunan tinggi yang di sebelahnya.

Saya parking di basement hotel. Staff di kaunter sangat mesra dah tak sombong. Masa tu ada seorang staf India dan Melayu.

Proses check in agak lama mungkin kerana saya menempah menggunakan Agoda.

Lepas check in kami ke bilik. Bilik kelihatan kemas dan cantik. Sebelum dilanyak oleh anak- anak sempatla saya ambil gambar.

Lepas berehat sekejap kami bersiap nak ke kolam renang. Anak- anak dah tak sabar. Kolam renang di hotel ni ringkas saja. Tak ada gelungsur atau aksesori untuk anak- anak. Kolam kanak- kanak di sebelah kolam dewasa.

Lepas mandi manda kami ke Sunway Pyramid Shopping Mall. Bawa anak- anak jalan- jalan. Anda boleh shopping, ada indoor playground, ada ice skating dan macam- macam lagi.

sunway clio hotel

Pada malamnya kami ke Shaklee Leaders Meeting di Shaklee HQ Pinnacle Sunway.

Kami dapat 2 breakfast percuma. Jadi kena tambah satu untuk anak berumur 7 tahun. Harga kanak- kanak ialah RM41.

Menu breakfast di hotel ni pada kami biasa- biasa saja. Tak terlalu sedap atau istimewa dari hotel yang lain.

Jadi secara keseluruhan, ini ialah review kami tentang Sunway Cleo Hotel.

Kedudukan yang strategik. Dekat dengan kompleks membeli belah dan mudah untuk mencari makanan. Bilik yang kemas dan bersih. Staf juga sangat ramah. Cuma menu sarapan tak begitu menepati selera kami. Mungkin sebab tiada kelainan dari hotel- hotel yang kami pernah menginap.

imag1833

imag1835

imag1836

imag1838

imag1839

 

 

 

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: