hilangkan jerawat cepat

Set Student : Jerawat Hilang Dalam 2 Minggu

” Jerawat anak akak ni teruk. Dah guna macam-macam pencuci muka tapi macam tak sesuai je.

Hilang sekejap lepas tu timbul balik. Akak risau jadi parut je”

Nak kulit flawless cepat ? Adik kena tengok video pendik la…

Jawapan saya,

Masalah jerawat remaja tak susah pun sebenarnya nak hilang. Kena dengan produk betul dan teknik guna yang berkesan insyaAllah sekejap je kecut.

Ziela story sikit pada akak kenapa remaja selalu tak berjaya atasi jerawat.

Pertama, punca utama jerawat ialah dari dalaman seperti hormon dan keturunan. Jadi, pencuci muka adalah cara TERAKHIR untuk atasi jerawat.

Kedua, kulit tak sihat. Kulit tak mampu nak lawan bakteria dalam liang kulit. Bakteria ni la yang jadikan jerawat merah dan lebam.

Ketiga, produk dan cara yang salah. Akak kena tahu punca sebenar jerawat anank barulah boleh atasinya. Setakat cuci kulit dari luar tak boleh selesaikan PUNCA TERBESAR jerawat remaja.

Macam mana nak hilangkan jerawat?

Teknik 1 : Kawal Hormon Lelaki

atasi jerawat dari punca

Akak pun tahu kan yang perempuan ada hormon.. Bila hormon ni naik, jerawat akan tumbuh.

Jadi, hormon ni paling tak stabil pada usia remaja. Biasanya dalam lingkungan belasan hingga akhir 20 an.

Hormon sebabkann kilang minyak terlalu aktif. Minyak yang banyak akan terkumpul dan menggelembung.

Lepas tu, bakteria akan masuk dari bukaan liang roma dan kulit jadi merah.

Teknik 2: Kuatkan Daya Tahan Kulit

set jerawat remaja

Walaupun muda tak semestinya kulit kuat melawan bakteria.  Jadi, kulit remaja boleh dikuatkan dengan mengambil vitamin C. Vitamin C ialah zat terpenting kulit.

Sebabnya, Vitamin C akan tolong kulit hasilkan kolagen. Bila cukup kolagen, kulit akan kuat dan sangat sihat.

Selain dari tu, bila kulit kuat, merah, lebam, luka dan parut akan sembut dengan sangat cepat.

Student Beauty Pack Hilangkan Jerawat Kronik

Ziela gabungkan 2 produk berkesan untuk atasi masalah jerawat remaja.

GLA Complex

petua kecutkan jerawat

GLA Complex berfungsi untuk bantu kawal hormon. GLA akan menstabilkan hormon dan halang jerawat dari tumbuh.

Kesannya, wajah akan kurang berminyak dan jerawat kecut. GLA ni berbentuk soft gel, tanpa bau dan mudah ditelan.

Antara kesan hebat GLA Complex ialah:

✔ Mengandungi vitamin E yang mencerah kulit jerawat
✔ Mengurangkan rasa gatal dan sakit pada jerawat
✔ Meningkatkan kadar pemulihan luka jerawat
✔ Menegangkan kulit

Vitamin C Plus

tips atasi jerawat student

Vitamin C Plus ni sangat semulajadi dan berfungsi untuk naikkan paras kolagen dalam kulit.

Gabungan teknologi modennya memastikan vitamin C ini kekal dalam darah untuk tempoh 5 jam selepas diambil.

Antara fungsi aktif vitamin C ini ialah:

Mengecutkan jerawat dengan cepat
✔ Mencerahkan kulit jerawat
✔ Memudarkan parut jerawat
✔ Menguatkan daya tahan kulit pada radikal bebas
✔ Membantu mengatasi masalah sendi

Testimoni

tips atasi masalah jerawat cepat

Petua hilangkan jerawat untuk student
Hilangkan jerawat dengan cepat

tips hapus jerawat dengan vitamin c

Pertanyaan/ Order

Aka boleh terus Whatsapp ‘ Set Student’ ke 019 3949873

Atau

PM ke Inbox Ziela di link ini –>https://m.facebook.com/messages/thread/1497244453820324

Jemput juga baca Blackhead/ Whitehead Total Solution

-Wallahualam-

Norfaziela Mohd Noor

Related Post

Comments 10

  1. Amy Melati
    December 1, 2014

    Salam akak,
    Set kulit ni sesuai untuk semua kulit ke ? Sebabnya jerawat sy d bahagian T Zone saja.

    1. December 1, 2014

      Set ini memang sangat sesuai untuk masalah kulit kombinasi adik Amy Melati. untuk makluman lanjut , nak mengatasi masalah kulit jerawat bahagian T-zone adik.

      Boleh whatsapp akak 019-3949873

  2. Ainul
    December 1, 2014

    Kulit saya selalu berminyak dan saya selalu kena panas bila naik moto pergi kelas. Jerawat pon banyak. Kalau buka tudung mesti nampak beza warna kulit. Harap akak ziela boleh tlg saya. Tq

    1. December 1, 2014

      Terima kasih adik Ainul kerana berminat ye ,

      Kulit yang selalu terdedah dengan cahaya matahari , memang berisiko dengan masalah kulit seperti jerawat dan jeragat. Malah kalau tak di rawat, akan menyebabkan penuaan dengan lebih cepat.

      Untuk makluman lanjut, hubungi akak di 019-3949873 🙂

  3. Su
    December 1, 2014

    Saya dah guna set ni dah masuk 2 minggu. Jerawat dah kecut dan dah pudar. Kulit saya pun kawan kawan tegur makin cerah. Tak sabarnya nk beekulit licin. Tq kak.

    1. December 1, 2014

      Alhamdulillah, terima kasih atas perkongian testimoni ini dik. Akak mohon share ye. Terima kasih Su 🙂

  4. Meha
    March 31, 2015

    Hi kulit saya berjerawat dan ada parut jerawat, saya guna banyak product tapi tak ada sebarang perubahan harap sis boleh bantu

    1. March 31, 2015

      Tq kerana tinggalkan komen Cik Meha. Punca utama jerawat majoritinya dari hormon yang tak stabil. Hormon ni yang aktifkan kilang minyak sampai lirang tersumbat dan membengkak. Parut pulak susah sembuh bila kulit muka tak sihat. Selain dari tu bakteria pada muka pun mainkan peranan. Bagi saya, ni boles diatasi. Ada kes pengguna yang berjerawat sampai nampak lebam pipi. Makin guna pencuci makin teruk. Bila guna 2 produk ni boleh kembali cantik.

      Macamni, saya minta Sis Meha Whatsapp saya ke 0193949873 untuk khidmat nasihat dan tempahan. Thanks!

      1. August 11, 2016

        Hai.. Nak tanya ,Lelaki boleh guna ke ?

        1. August 12, 2016

          Boleh encik. Sila whatsapp ke 0193949873.

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: