banyakkan susu ibu dengan vitamin shaklee

Step By Step Banyakkan Susu Badan – Sampai Menitik-Nitik !

Saya nak berkongsi cara nak banyakkan susu badan. Prestasi penyusuan sangat mempengaruhi bayi dan ibu selepas bersalin. Masalah kurang susu akan menyebabkan rasa stress dan letih pada ibu dan bayi. Tidur terganggu, tak cukup rehat dan yang paling kita risau ialah ia mengganggu kesihatan bayi.

Jadi, apa kata Pakar Penyususan tentang cara banyakkan susu ? Tengok video ni

 

Tak dapat dinafikan, susu ibu adalah yang nutrien terbaik untuk bayi. Tetapi proses menyusu akan bertukar menjadi sangat memenatkan kalau masalah susu kurang tak diselesaikan dengan cepat.

Jadi, penting untuk kita banyakkan susu badan. Supaya anak puas menyusu dan cukup zat. Sebelum itu, kita kena kenal dulu punca- punca kurang susu badan.

Apakah 3 Punca Susu Kurang ?

cara banyakkan susu badan
Credit : www.heartfelthullabaloo.com

 

1. Kurang Kerap Menyusu

Payudara ibu menghasilkan susu secara berterusan. Dan kadar pengeluaran susu ibu bergantung pada tahap kekosongan dalam payudara. Susu akan bertambah lebih banyak bila susu semakin kosong.

Jadi, kurang kerap menyusu boleh menyebabkan kadar pengeluaran susu menjadi kurang.

2. Masalah Hormon

Ramai yang terus ambil hormon perancang selepas saja bersalin. Takut- takut terbabas kan ?

Hormon yang tak menentu juga ialah antara punca utama kurang susu badan. Kerana, penghasilan susu sangat bergantung pada ‘hormonial signal’ yang dihantar pada payudara. Oleh itu, nak banyakkan susu badan, kita mesti cuba stabilkan hormon.

3. Tubuh Tak Cukup Sihat

Tahap kesihatan ibu juga boleh pengaruhi pengeluaran susu. Ibu yang ada PCOS, kencing manis, masalah tyroid, darah tinggi akan menyebabkan hormon bermasalah.

Ibu mestilah sihat untuk tambah susu badan. Tentu tak logik bila badan yang tidak sihat untuk menghasilkan susu yang baik. Kan ? [Sumber : www.todaysparent.com]

 

Milk Booster Premium Atasi Punca Kurang Susu – Ikut 5 Cara Mudah Ni

1. Ransang Sel Penyusuan Dengan Alfalfa Complex

tips banyakkan susu badan
Credit: Shaklee

 

Gunakan Alfalfa Complex untuk menambah susu ibu. Alfalfa ialah sejenis herba selamat yang telah membantu banyakkan susu ibu sejak turun- temurun di barat.  Alfalfa menambah susu ibu secara semulajadi.

Khasiatnya terletak pada kualiti zat galian yang sangat tinggi. Mana taknya, akar pokok Alfalfa menjalar lebih dari 20 kaki ke dalam tanah.

2. Cukupkan Nutrisi Ibu Dengan Vita Lea Iron Formula

cara tambah susu ibu
Credit : Shaklee

Amalkan Vita Lea Multivitamin mempunyai 28 jenis vitamin dan mineral untuk melengkapkan zat ibu. Selepas bersalin, tentunya ibu- ibu kurang zat terutamanya dalam tempoh berpantang. Hanya makan ikan panggang dan nasi saja kan.

Jadi Vita Lea akan membekalkan vitamin dan mineral untuk tubuh kembali sihat.  Dah makin sihat, baru mudah untuk tambah susu badan ibu.

3. Stabilkan Hormon Penyusuan Dengan GLA Complex

cara tambah susu badan
Credit : https://www.shaklee.com.my/

Ambil GLA Complex yang berfungsi untuk menstabilkan hormon ibu menyusu. Hormon tubuh yang stabil akan bantu proses menambah susu badan dengan cepat.

4. Kurangkan Stress Dengan B Complex

cara banyakkan susu badan semasa pantang

B Complex ialah sejenis vitamin anti-stress. Jadual menyusu yang tak menentu bukan saja meletihkan tetapi juga mengakibatkan stress. Selain dari melegakan saraf, B complex juga membantu menukarkan gula/ makanan kepala tenaga. Jadi puan kurang rasa letih bila menyusu.

5. Tambah Tenaga Dengan ESP

cara tambah susu ibu

Disebabkan badan penat, ramai ibu yang bertangguh untuk menyusukan bayi. Makin lambat payudara kosong, makin perlahan pengeluaran susu. Jadi, pengambilan protein dari Energizing Soy Protein (ESP) akan membekalkan nutrisi tambahan untuk memberi tenaga.

Selain itu, ESP juga membantu banyakkan dan pekatkan susu. Kulit ibu dan bayi pun semakin cantik.

 

Kesan Lepas Guna Milk Booster Premium

 

set menyusu shaklee

Saya sendiri pengguna tegar Milk Booster Premium ini. Saya ada masalah kurang susu semasa anak pertama dan kedua. Semasa mengandung anak ke-3 alhamdulillah saya ditemukan dengan set ini. Nak banyakkan susu ibu tak susah bila guna produk semulajadi yang tinggi kualiti.

Ini antara kesan yang saya dapat rasa bila guna Milk Booster Premium ini :

✔ SUSU BADAN BERTAMBAH DENGAN CEPAT.

✔ SUSU JADI PEKAT DAN ANAK PUAS MINUM.

✔ BAYI TAK MENGAMUK KERANA CUKUP SUSU.

✔ BAYI SANGAT SUSAH UNTUK SAKIT SEPERTI SELSEMA DAN DEMAM.

✔ TUBUH RASA BERTENAGA WALAU MENYUSU MALAM.

✔ TAK SAKIT KEPALA MACAM MENYUSU ANAK YANG LEPAS.

✔ KULIT BAYI JADI CERAH, CANTIK DAN BEBAS EKZEMA.

✔ TUBUH BAYI TEGAP, SIHAT DAN PEJAL.

✔ TUBUH LEBIH CEPAT LANSING.

 

Testimoni Milk Booster Premium Pack

cara tambah susu ibu

Testimoni dari Puan Aziah Ghani dari Sri Damansara.

cara banyakkan susu badan

Testimoni daru Puan Shima Mamat, Qashlynn Sareh dan Tai Mei Git.

tips tambah susu ibu

Ini pula testimoni saya sendiri. Sebab itulah saya yakin !

Pertanyaan/ Order

Jangan biarkan anak anda menangis lebih lama. Hubungi saya sekarang melalui Whatsapp ‘ Milk Booster Semulajadi‘ ke 0193949873.

-Wallahualam-

Related Post

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: