set ibu hamil dan kulit cantik

Set Ibu Hamil. Atasi Masalah Sembelit

Saya akan sediakan jawapan untuk persoalan lazim bagi ibu hamil yang mengalami masalah sembelit dan inginkan kulit yang cantik.

Antara soalan-soalan yang sering diajukan :

Soalan No 1:

Ibu Hamil : “Saya sedang hamil, tapi saya tak suka makan B Complex, dan saya kerap sembelit. Apa yang boleh saya ambil ye? Lagi satu, Shaklee ni boleh tak bagi ibu hamil kelihatan cantik?”

Jawapan :

Ramai yang tak suka B-Complex puan, Di sebabkan bau folic asid yang ada dalam B-Complex. Tetapi B-Complex sangat lah bagus dan adalah satu kepeluan ibu yang hamil.  Kalau puan nak supplement untuk masalah sembelit sekali untuk kulit cantik. Saya cadangkan beberapa produk mengikut pengalaman saya.Klik pengalaman saya sepanjang hamil.

Puan boleh ambil Mealshake dan Vitamin C untuk set paling bajet. Saya ada banyak testimoni Mealshake, untuk puan refer keberkesanannya utk masalah sembelit. Dan Mealshake ni rasanya sangat sedap. Boleh diambil dalam pelbagai cara yang puan suka. Sama ada di bancuh, atau di jadikan topping desert puan.

Satu lagi saya suka cadangkan , Vitamin C untuk kulit cantik. Vitamin C kalau puan pernah dengar. Ramai yang jumpa doktor untuk cucuk Vitamin C semata-mata nak cantik kan. Jadi, antara produk yang famous utk kecantikan kulit ialah Vitamin C. Tetapi, Vitamin C Shaklee paling bagus. Kerana, ianya organic ,sistem sustained release yang tak membazir. Klik sini untuk tahu tentang Vitamin C.

Soalan No  2:

“Bukankah Mealshake tu untuk budak-budak je? Orang dewasa boleh makan tak?”

Jawapan:

Untuk Mealshake ni sebenarnya semua orang boleh ambik, daripada umur 1 tahun keatas.

Tapi, kita kerap cadangkan Esp, untuk dewasa. Untuk keperluan protin mereka. Jadi, untuk pengetahuan puan. Mealshake bukan hanya untuk anak-anak. Kita yang dewasa pun boleh ambil.

Soalan No 3 :

“ Saya baca dekat internet. Mealshake ni multivitamin. Kalau macam tu, kenapa nak kena ambil Vitamin C lagi ? ”

Jawapan :

Mealshake adalah multivitamin lengkap. Tapi dalam Mealshake Vitamin C kandungan nya hanya 18 mg per serving. Kita ibu mengandung memerlukan lebih untuk keperluan harian. Sebaliknya Vitamin C ada 500 mg utk setiap tablet. Klik untuk kelebihan Vitamin C.

Puan boleh refer graf ni, untuk keperluan minimum harian puan.

keperluan nutrisi ibu hamil
keperluan nutrisi ibu hamil

 

Apa yang saya boleh bagitahu puan. Kalau puan tak ambil supplement yang cukup sebagai makanan tambahan puan. Puan akan kehilangan banyak zat nutrisi dalam tempoh kehamilan, bersalin dan menyusu. Maka puan akan jadi cepat tua. Vitamin C sangat penting untuk pembentukan kolagen. Memandangkan Puan sendiri. Nak kan kulit yang cantik bukan.

Sekiranya puan takut pada penuaan yang pantas. Saya sangat cadangkan 2 pilihan supplement di atas sebagai set asas. Paling bagus, sekiranya puan boleh ambil set lengkap. Apabila bekalan nutrisi puan cukup.  Anak yang puan kandung, sel nya akan membentuk dengan sempurna. InsyaAllah.

 

cara putihkan kulit ibu hamil
Kulit Ibu Hamil Cantik
Meal Shakes Shaklee untuk lawas
Meal Shakes Shaklee untuk lawas

Sekiranya puan nak buat pilihan bijak. Saya cadangkan puan membeli sambil daftar ahli. Supaya, apa ilmu yang saya tahu akan lebih banyak saya kongsikan dan banyak lagi benefit lain menanti puan. Klik link ini untuk tahu kelebihan ahli.

Daftar ahli untuk pelbagai manfaat seperti harga ahli & cash back [ klik di sini]

Hubungi saya,

Norfaziela Mohd Noor

FB Norfaziela Dot Com

Pengedar Shaklee Eksklusif di Kemaman

Related Post

Comment 1

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: