Konsultansi segera sila hubungi

set hamil shaklee

Set Hamil Shaklee Tinggi Nutrisi Dan Tenaga

SAMAADA PUAN 1ST TIME HAMIL ATAU KALI KE-2 ATAU KE-3, PASTINYA PUAN NAK NUTRISI TERBAIK UNTUK BAYI PUAN. 

ALAHAN! LETIH!

BUKAN LAGI MASALAH DENGAN SET HAMIL SHAKLEE INI

Saksikan video PENTING ini:

Ini bukan teori tetapi Set Hamil Shaklee yang terbaiki di pasaran. Cuba Google dan tengok betapa femesnya Set Hamil Shaklee ini.

Sebelum itu, tahniah kerana puan hamil 🙂

Next ?

Jom baca…..set hamil shaklee

Fakta : “Kebanyakan ibu mengandung tidak punyai cukup nutrisi yang memberi kesan lansung pada keperluan nutrisi bayi”.

Ia mengakibatkan masalah kesihatan pada ibu dan bayi.

Ibu yang tak cukup nutrisi akan alami banyak masalah kesihatan. Bagi bayi pula, keguguran, kecacatan dan lahir tidak sihat akan menjadi risiko.

Jadi, pemilihan Set Hamil Shaklee adalah  TEPAT adalah WAJIB.

set hamil tinggi zat nutrisi

Set Hamil Paling baik

Cara Memilih Set Hamil Terbaik

So, macamana nak pilih Set Hamil ?

1. Pastikan Set Hamil itu lengkap dengan semua nutrisi yang diperlukan oleh ibu & bayi.

2. Pastikan produk hamil dibuat dari bahan yang natural, diuji dan diakui selamat dan berkesan oleh pakar perubatan. Jauhi lambakan produk sintetik di pasaran.

3. Selain nutrisi, Set Hamil tersebut mestilah boleh mengatasi masalah kesihatan ketika mengandung.

4. Dapatkan Set Hamil yang juga bertindak sebagai ” Energy Booster” kerana tempoh hamil amatlah memenatkan.

5. Pastikan ada banyak testimoni dari pengguna tentang kesan penggunaan Set Hamil itu. Itu bukti ia berkesan.

6. Pastikan pengedar Set Hamil itu arif tentang produk supaya memudahkan proses sual jawab & after sales service.

Kelebihan Set Hamil Shaklee

Set Hamil ni sangat istimewa hingga setiap wanita yang pernah gunakannya akan setia sampai anak yang terakhir.

Kehebatan Set Hamil ini …..

✔ MEMBERI NUTRISI LENGKAP PADA IBU & BAYI

✔ MEMBERI TENAGA BERPANJANGAN

✔ MENYOKONG PERTUMBUHAN OTAK, TULANG & KULIT SIHAT

✔ MENGATASI MASALAH LOW HB, KEJANG, KULIT PECAH, JERAWAT KETIKA HAMIL

✔ MEMBERI KULIT CANTIK PADA BAYI

✔ MENGUATKAN DAYA TAHAN BAYI

✔ MENGATASI KENCING MANIS KETIKA HAMIL

✔ MEMBANTU MENGELAKKAN KELAHIRAN PRA-MATANG & KECACATAN

✔ MENGATASI MASALAH BAYI KURANG BERAT

Preggy Superwoman for 3rd Child

Saya seorang iset mengandung terbaiksteri, ibu, suri rumah dan businesswoman.

Masa mengandung memang sangat-sangat mencabar bagi saya.

Tapi syukur, saya dipertemukan dengan Set Hamil Shaklee.

Saya bebas dari sebahagian besar dari 29 masalah kesihatan yang dihadapi oleh ibu hamil

[Baca 29 Masalah Kesihatan Ibu Hamil]

Saya bebas dari sakit belakang, kencing manis, HB rendah, keletihan, susah tidur, sembelit & masalah lain.

Paling best, bayi saya sangat sihat.

Sekarang umur dia dah 1 tahun setengah. Kalau demam, selsema & batuk pun sehari dah baik. Kuat antibodi dia.

Syukur Alhamdulillah…

Jadi, berdasarkan testimoni atas saya sendiri dan semua kesan ajaib dari semua pengguna yang lain, jadi saya cadangkan pengambilan vitamin berikut:

set hamil shaklee

Bermula dari pembentukan daging, tulang bayi sehingga sebelum kelahiran, ibu dan bayi wajib mempunyai nutrisi yang cukup.

Jika tidak, puan mungkin berisiko mengalami masalah kehamilan.

Nauzubillah.. Kita minta dijauhkan. Amin…

Jadi, vitamin apa yang puan wajib ambil sepanjang tempoh hamil ?

Produk #1 Vita-Lea Iron Formula

set hamil shaklee terbaikKehamilan akan mengurangkan tahap Iron/ Zat Besi dalam tubuh wanita. Kekurangan Iron dibimbangi akan menyebabkan masalah kelahiran pra-matang dan kelahiran kurang berat pada bayi.

Malah Iron juga membantu mengatasi masalah HB rendah/ darah rendah. [Info penuh Via-Lea]

Oleh itu, wanita hamil memerlukan diantara 22mg – 27mg Iron setiap hari untuk tubuh dan bayi yang sihat.

Produk #2 ESP – Soy Protein

Vitamin tambahan mengandungProtin soya dari ESP memang dah terkenal. Ianya non-GMO dan sangat selamat.

ESP membantu mengatasi masalah berikut:

  • Kelesuan. Bertindak sebagai Energy Booster
  • Ekzema seperti kegatalan
  • Kekurangan nutrisi ibu dan bayi
  • Pedih ulu hati/ gastrik
  • Memberi kulit cerah dan cantik pada bayi
  • Meningkatkan produktiviti bagi menggantikan sel rosak

Produk #3 Zinc Complex

Zinc sangat penting untuk menjaga keutuhan protin pada bayi.

Ia juga mengawal pembentukan genetik yang baik untuk pertumbuhan bayi.

Wanita memerlukan 9-11 mg zinc sehari untuk pembentukan sel yang cepat dalam tempoh kehamilan.

Produk #4 Ostematrix- Pil Kalsium

vitamin kehamilanOstematrix mengandungi Kalsium yang menjadi asas pada pembinaan tulang dan gigi.

Bayangkan jika sebelum hamil pun kita dah tak cukup kalsium.

Jadi ketika hamil, bagaimana kita nak berkongsi dengan bayi ?

Produk #5 B Complex – Folic Acid

vitamin untuk otak bayiNama lain bagi Folic Acid ialah folate atau vitamin B. [ Info penuh B Complex]

Folic acid berperanan penting dalam membina sel darah merah.

Fungsi penting Folic Acid:

  • Membentuk pertumbuhan otak yang sihat
  • Mengokong pertumbuhan tulang belakang yang kuat
  • Mesti diambil diperingkat awal kehamilan
  • Kajian menunjukkan Folic Acid mengelakkan kelahiran pra-matang sebanyak 50%

Menurut WebMD, kecacatan janin berlaku pada minggu 3-4 kehamilan. Jadi amat penting untuk mendapatkan Folic Acid ketika otak bayi sedang berkembang.

Produk #6 Vitamin C

set hamil tambah tenaga

Menurut babycenter.com, Vitamin C amatlah penting untuk diambil oleh wanita hamil. Ini kerana fungsi penting vitamin C dalam proses pembentukan tulang, gigi dan kulit yang cantik.

Vitamin C juga adalah antioksidan yang melindungi sel bayi dari rosak.

Vitamin C membantu dalam pembentukan kolagen yang menyokong tisu, kulit, otot dan tulang.

Tapi awas, jangan ambil vitamin C melebihi 2000 mg sehari bagi menyurangkan risiko kelahiran pramatang.

Testimoni Set Hamil

vitamin untuk mengandung

supplement hamil

suplemen hamil

Jika puan sangat mementingkan NUTRISI TERBAIK untuk bayi, inilah jawapannya.

Jika puan nak BERTENAGA ketika hamil, inilah juga jawapannya

Jadi, jangan bertangguh. Set Hamil ini dah terbukti berkesan dan mengukir namanya dengan popular.

Pertanyaan/ Order

Ramai pengedar diluar sana yang boleh menjual tapi GAGAL untuk beri tunjuk ajar berkesan pada pelanggan.

Saya fahamkan, ajar teknik pengambilan dan pantau keadaan pelanggan- pelanggan saya.

Saya akan rungkaikan segala kemusykilan tentang masalah ketika mengandung dengan Set Hamil ini.

Hubungi

Puan boleh PM Facebook saya ke link ➳ https://m.facebook.com/messages/thread/1497244453820324

Atau

Whatsapp ” Set Hamil” ke 0193949873

Wallahualam

-Norfaziela Mohd Noor-

 

Related Post

Comments 13

  1. Pn shariza
    January 28, 2015

    Alhamdulillah akak memang pengamal Set Bersalin Shaklee ziela. dari anak ke-2 sampai yang skarang dah 5 memang akak puas hati. Cuma akak dah terputus hubungan dengan penjual akak tu. Ziela tlg share no hp.

    Sekian

  2. Waniewanni
    January 28, 2015

    Salam Pn Ziela,
    saya nak tanya. saya baru pregnant 6 minggu. Skarang daya dah start makan folic asid dari klinik. Kalau saya ambil set ni saya kena makan lagi ke ubat dari klinik ? Sama ke fungsinya ?

    1. January 28, 2015

      Salam Puan Wanie ,

      Set hamil shaklee ni.. memang dah lengkap nutrisi yang diperlukan baby dan ibu hamil.

      Ramai doktor yang rekemen set hamil ni. Dan ramai jugak doktor yang mengamalkan set hamil shaklee.

      Testimoni yang ziela dapat. Baby sihat, HB bacaan cantik , lebih bertenaga ,dan orang pun tak perasan kita tengah hamil 🙂

  3. Suhaila
    January 28, 2015

    Assalam Zila,

    Nak tanya, ada tak vitamin yang boleh elakkan strechmark pada perut ? Set Hamil ni boleh atasi tak masalah tu . TQ

    1. January 28, 2015

      Salam Puan Suhaila ,

      Apa khabar ? Semoga sihat sejahtera insyaAllah 🙂

      Sepanjang ziela hamil anak ke 3, ziela hanya ambil set hamil shaklee sahaja. Takde sapu losyen atau minyak zaitun macam kehamilan pertama dan ke 2.

      Alhamdulillah.. hasilnya.. takde kulit pecah.. syukur 🙂

  4. Wan Hazlin
    January 28, 2015

    Assalamualaikum Puan Zila,

    Saya baru disahkan hamil. Masa hamil anak pertama saya selalu gatal macam ekzema. Jadi nak tanya set ni boleh atasi masalah kulit juga tak ?

    1. January 28, 2015

      Waalaikummussalam Puan Hazlin,

      Set Hamil ni juga sesuai untuk masalah eczema puan. Pengalaman ziela sendiri, ada eczema masa hamil, Alhamdulillah , konsisten amalkan set hamil, masalah eczema pun hilang Alhamdulillah 🙂

      Untuk details produk, ziela boleh dihubungi di 0193949873 @ zielaamin83@gmail.com

  5. sharifah salleh
    January 28, 2015

    Alhamdulillah selama 3 bln amal set subur shaklee sy disahkn hamil.penantian yg begitu lm bg sy dan suami untuk memiliki ank yg ke empat.9 thn sdh mcm2 ikhtiar dan mcm2 prdk ditelan.jumpa pakar,pakar cadangkn operate pinggang disebabkn kecederaan lm dan kesan ke rahim..maklumlh dah berumur dan ank pun dah 3.dgn izin Allah sy amalkn pula set hamil shaklee. sepanjang kehamilan sy bertenaga,tidu mlm lena,bebas sembelit, hb dpt pujian dr nurse,berat bdn tak naik mendadak,pinggang tak sakit(beza dgn kehamilan lps2)dan yg paling suka kulit muka dr berjerawat hilang terus jerawat dan comell je…hihi. Walaupun hamil tp ttp berseri2.proses kelahiran pun mudah, hanya 2 jam sakit..hihi rasa seronok pulak.sekarang bby girl sy dah 11bln,senang jg dlm pntang sbb tulang kuat,kulit bby comel dan yg paling syukur pd allah bby ssh dpt selsema dan demam..

    1. January 28, 2015

      Alhamdulillah kak sha.. rezeki Allah.. setiap yang berusaha , pasti ada ganjaran Allah S.W.T 🙂

  6. kasmawati
    January 29, 2015

    Allahuakbar betapa beruntungnya diri ni dpertemukn dgn set hamil shaklee oleh pn ziela..b’beza dgn sblm ni. Dlu 2x pregnnt 2btg gigi rosak..siap b’drh n b’nanh lg..kali ni rs sengal gigi pun x de apatah lg nk rosak..bab tulang plk pregnnt 1st n 2nd sy kuat sgt mengurut coz asyik sakit bdn jer..yg ni dlm 9bln 3x jer ngurut..tu pun bila sy travel jauh2 je. Jarang sgt sakit bdn n pinggang. Lain sgt2 pregnnt kali ni (3rd) muka pun b’seri2 (org yg ckp). 1lg nk share ms pregnnt 2bln sy dsahkn ada cyst . Alhamdulillah dgn pengambilan vitalea,b comp,zinc,ostematrix, n vit c n add on vco catalyst sy mnjalani tempoh 9bln dgn kuat skali (esp t’pksa stop serta merta coz musuh pd pengidap cyst. so PASTIKAN ANDA BELI PRODUK SHAKLEE DARI PENGEDAR YANG ARIF MACAM PN ZIELA NI)ms checkup bln ke7 cyst dh mnghilang/mngecut.syukur sgt2 kalau x mmg kna czer la..ms bersalin pun Allah permudahkn n pendekkan tempoh sakit..bab bb plk 1st time pgang dia mmg dpt rasa tubuh yg kemas n padat..tulang pun kuat.bayangkn hari ke2 dia dh blh angkat kepala bila dtiarapkn. Ms b’pantang plk x rasa cam org pas bersalin..kuat semcm jer..mggu ke2 dh drive checkup bb kt klinik..sy juga amalkn full set pantang shaklee..Berbaloi rsnya dgn produk shaklee ni..skrg bb dh nk msuk 2bln n sy teruskn ngn set menyusu n slimming plk..T.kasih buat sifu NORFAZIELA MOHD NOOR…

  7. kasmawati
    January 29, 2015

    Ada lg yg t’tinggal nk share ni..bab u’ukkk mmg terbaik…sy b’salin mlm bangun pg esoknya trus u’ukkk dgn tenangnya tnpa sebarng kesulitan..lancar jer..b4 ni pas b’salin takut2 jer nk u’ukkk..siap mbik ubat doktor tuk lmbutkan.. lst skali org panggil ‘settok karung’ x de langsung spnjang tmpoh kehamilan ni..

  8. azira
    January 30, 2015

    Alhamdulillah set berpantang n set hamil shaklee sangat2 terbaik untuk diri saya..nak share pengalaman sendiri..first sekali nak ucap ribuan terima kasih untuk ziela sebab mempelawa n memberi khidmat nasihat yang sangat berguna untuk saya mula2 ambil set hamil nie..jarak anak 1 n 2 nie 7 thn..semasa mengamalkan set hamil x de rasa penat langsung walau berdiri 2,3 jam..paling best lepas bersalin semua nurse tegur sebab nampak saya bertenaga n tidak lemah nak g tandas pun laju je jalan. He..he..sebab rasa x sakit urat pun..siap boleh g borak2 lagi ngan member sebelah…cuba sendiri baru tahu..lagi satu kulit baby memang cantik..lembut n gebu je .sampai sekarang alhamdulillah kulit baby saya cantik..semua kawan2 tegur..”mak dia makan shaklee kot kulit baby cantik”..saya senyum je ler..

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: