Norfaziela, Famili, Kawan-Kawan & Shaklee National Conference 2014

Norfaziela, Famili, Kawan-Kawan & Shaklee National Conference 2014

pengedar Shaklee kemaman

Bagi yang tak dapat datang ke Shaklee National Conference 2014 (NC), jom saya ceritakan perjalanan kami yang super indah.

6hb Jun 2014

Kami sekeluarga bertolak pada pukul 8.30 pagi dari Kemaman. Sebab tak sarapan di rumah, kami singgah di Warung Mizi di Sg Ular. Makanannya memang sedap-sedap belaka. Nasi Lemak Sambal Sotong hingga menjilat jari. Selalu tengok kedaini ramai tapi tak pernah singgah. Sedap, patutlah orang selalu ramai. Anda boleh tengok artikal tentang warung Mizi di sini.

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Kami sampai di KL pukul 2 petang. Saya dah set temujanji dengan Kak Su untuk jumpa di Medan Mara. Kak Su ni ada butik pengantin, bisnes solekan. Beliau dah hubungi saya beritahu berminat nak tahu tentang bisnes Shaklee. Ahlhamdulillah berjaya sign up. Yelah, siapa yang tak nak join dan buat bisnes yang produknya memang tinggi permintaan. Memang fenomena la Shaklee sekarang. Rugi siapa tak join.

Jadi kami bermalam di Sri Damansara malamni.

7hb Jun 2014

Jalan-ke-Hall

Semangat bangun pagi bersiap nak ke NC.Kami sampai di Sunway Pyramid Resort & Spa pukul 10 pagi. Kami mula daftar untuk masuk di Sunway Pyramid Convention Center. Lepas tu kami ke hotel untuk mendaftarkan penginapan dan kupon pula. Penat juga kaki ni asyik naik turun dari hall ke hotel. Jaraknya agak jauh pula tu.

Beratur-untuk-tiket

Pukul 2.30 petang kami masuk ke hall dan program bermula. Ada opening Speech dari Mr. Victor Lim ( Shaklee Malaysia President). Lepastu ada lagi ucapan dari Shaklee International President dan kemudian dari Shaklee Chairman dan juga CEO, Mr Roger Barnett.

Kami sempat bersama dengan beliau semasa dalam lift ketika nak turun makan pada esoknya.Tak sempat nak ambil gambar sebab lift turun laju sangat. Melepas peluang keemasan.

Perkongsian menarik dari Shaklee Senior Vice President & R & D and Chief Science Officer iaitu Dr Bruce Daggy tentang kolesterol bersempena perlancaran produk terbaru iaitu Phytocol-ST. Tagline produkni memang menarik,” Outsmart Your Cholesterol“.

pengedar shaklee kemaman

Jadi, paham-paham sendirilah ye apa produkni boleh buat tentang kolesterol dan lemak. Memang menarik untuk kurus dan yang nak maintain body cantik.

Baca artikal khas tentang Phytocol-ST di sini.

Kemudian kami terima award pertama pada pukul 6 petang untuk Car Bonus Achiever. Dapat replika kunci besar. Sukanya sukanya. Semoga bonus kereta kami yang membesar setiap bulan ni berterusan sampai bila- bila. Maklumlah, nak beli kereta cash kan.

PENGEDAR-SHAKLEE-KEMAMAN

Jadi aktiviti di Hall habis pada pukul 6.30 petang pada hari pertama. Kami balik ke hotel untuk berehat. Memang penat giler. Rasa nak tercabut kaki tangan ni. Tapi sangat gembirala dapat naik pentas satu keluarga.

Kami tak join dinner ala santai Shaklee sebab lapar sangat. Kami keluar awal pergi makan di Seksyen 24 Shah Alam. Tempat hubby saya makan masa belajar di UITM dulu.

Dan hari ini melabuhkan tirainya Zzzzzz…

8hb Jun 2014

Hari ke-2 di NC. Best betul tidur semalam. Pepatah inggeris kata” Sleep Like a King”. Dari tingkapni nampak view Sunway Lagoon.  Cuma tak main je sebab aktiviti penuh. Jadi kami mandi dan turun untuk sarapan.

pengedar shaklee sebena

Banyak betul menu sarapan. Maklumlah Resort banyak star kan. Kemudian kami balik ke hall. Harini suka sangat sebab anak-anak Shaklee saya dapat datang. Nak sangat mereka ambil feel kejayaan biar tambah semangat buat Shaklee sampai berjaya. So apa lagi, bergambar sakanla.

with-Along

 Pengedar Shaklee Kemaman, Cheras & Gambang

cara daftar ahli shaklee pengedar shaklee kemaman

Paling best, sambil-sambil bergambar, kami jumpa dengan Presidential Master Cherry. Beliauni memang icon kejayaan dalam Shaklee. Semua orang nak jadi macam dia. Sempat bertegur sapa dan paling penting dapat bergambar. Best! Best!

pengedar shaklee kemaman ejen shaklee kemaman

Pukul 1 tengahari ada break makan tengahari. Lalu kami pun bertebaran mencari tempat makan. Lepak di PapaRich. Tengok gambar ni.

My Shaklee Group

Kemudian majlis bersambung dengan perkongsian dari Master Nur Laila. Terkesan sungguh dengan kisah beliau. Beliau buat Shaklee sebab nakkan masa bersama keluarga, Bayangkanlah beliau ada 7 lagi Master di bawahnya. Pendapatannnya 1000 kali ganda gaji pertama semasa beliau bekerja dulu. Bestnya rasa kaya bila dah banyak tolong orang jadi kaya jugak.

So bayangkanlah, ada fulltime masa dengan keluarga dan kaya. Apa lagi yang nak. So, jom kita buat Shaklee seikhlas hati bantu orang dan sungguh- sungguh.

Kemudian ada lagi perkongsian dari Master Khor yang meletak jawatan sebagai seorang GM semata-mata untuk buat bisnes yang boleh bagi masa lebih dengan keluarga. Kisah beliau memang beri inspirasi.

cara ambil produk shaklee

Saya dan team saya sempat keluar sebentar untuk jumpa Nutrisionist Shaklee. Banyak yang kami tanya tentang tips dan mitos vitamin Shaklee. So, sape yang nak ilmu power tentang vitamin Shaklee mesti join Shaklee dengan saya.

Nak cantik, nak kurus, nak sihat semua saya ada tipsnya. Best kan ! Ilmu dan cara saya consult anda takkan sama dengan pengedar lain.

PENGEDAR-SHAKLEE-KEMAMAN-COD-KEMAMAN

Award ke-2 saya ialah Business Growth Achiever. Masanilah saya berkongsi pentas dengan anak Shaklee saya, Pn. Suriani Mohd Ajhar. Pn Izma Anis dan Pn Qistina tak dapat datang sebab ada urusan peribadi. Bangga betul saya sebab dapat bantu kawan- kawan berjaya.

Hanya yang betul-betul nak ubah hidup dan dengar nasihat saja yang boleh dapat apa yang mereka dapat. Kalau ada yang baca artikal ni tak naik- naik rank Supervisor kena check balik dah buat ke tak apa yang saya suruh. Usaha tangga kejayaan. Kejayaan pula hanya untuk mereka yang layak dengan usaha mereka.

Tirai hari ke-2 ditutup dengan persembahan yang kami semua tunggu iaitu dari Faizal Tahir. Bukan sebab dirinya tetapi sebab lagunya Gemuruh Jiwa. Ini lagu tema yang kami selalu nyanyi masa seminar Shaklee. Hayati keratan video ini untuk gemuruhkan jiwa untuk ubah hidup anda dengan Shaklee.

Keratan Lirik Gemuruh Jiwa

Bila bertalu rentak dikalbu
Hasrat yang tersiram semakin ku buru
Bila bergema gegak gempita
Harapan bernyala nadi ku berganda

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari punca ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa
[Faizal Tahir]

Jadi selesai sudah hari kedua dan upacara penyampaian semua award pada semua yang hadir. Saya tak dapat hadir ke Glitter Dinner malam ini kerana kami tak bawa pengasuh. So, siapa yang hadir berhappy-happylah yer.

Akhir kata, terima kasih yang tak terhingga pada anak-anak Shaklee saya yang berusaha untuk ubah hidup mereka bersungguh sungguh. Anda dah separuh jalan dan anda harus teruskan sehingga akhir. Tak lebih yang kita nak cuma masa bersama keluarga dan pendapatan yang boleh beri kita pilihan hidup yang terbaik.

Terima kasih kepada anak-anak Shaklee saya yang hadir , terima kasih pada upline saya yang gigih memberi ilmu dan terakhir terima kasih pada Shaklee yang menjadikan semua ini sebagai satu kenyataan.

cara berjaya dalam shaklee

Saya Sayang Anda Semua…

“Let Us Be Together At The Top”

Sekian,
Norfaziela Mohd Noor
Shaklee Leader # Pakar Produk#Mentor Bisnes Shaklee

 

Related Post

Comments 5

  1. Azila Abdullah
    June 10, 2014

    Walaupun sy bukan penerima award pd tahun ini..tp aura yg saya dapat bila hadir di NC tersebut sgt menebal. Bila dikelilingi org2 berjaya..diri terasa teruja dan ingin berjaya seperti mereka. Sy akan follow ziela dan amin rapat2.. Master To Be…..Azila Abdullah
    #NC tahun depan milik saya!

  2. June 10, 2014

    InsyaAllah. More exiting awaits you.

  3. June 11, 2014

    faizal tahir dari camera dedi sendirikah? wowwwwwww

  4. June 11, 2014

    Aa. Tapi tak sempat habis sebab bateri dah out. FT pun turun dari pentas. Tak sempat nak kejar sebab dukung Hasanudin lagi masatu.

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: