Kenapa Vitamin C Shaklee Putihkan Kulit ?

Kenapa Vitamin C Shaklee Putihkan Kulit ?

Oleh Norfaziela

Cik puan betul ke nak putihkan kulit ?

Artikal ini adalah yang terbaik. Saya akan ceritakan tentang kebaikan vitamin C dan segalanya tentang putihkan kulit.

Menurut National Institute of Health USA, vitamin C ialah asid askorbik yang larut dalam air. Oleh itu, vitamin C sangat mudah untuk diserap oleh tubuh.

1001 Fungsi Vitamin C Shaklee

cerahkan kulit dengan vitamin cVitamin C Shaklee adalah sejenis antioksidan yang mengurangkan kadar kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. Radikal bebas ialah molekul yang tidak stabil yang merosakkan lapisan kolagen, mengeringkan kulit, mewujudkan garis halus dan kedutan.

Kajian dari Univerisity of Leicester mengatakan, kajian terbaru menunjukkan vitamin C bukan saja meneutralkan radikal bebas, malah ia membaiki kerosakan pada DNA.

Saintis mencadangkan penggunaaan vitamin C untuk mengurangkan Sunburn akibat dari radiasi sinar ultraviolet B yang boleh menyebabkan jeragat dan kanser kulit.

Cik puan tentu tahu kolagen adalah ejen untuk putihkan kulit.

Vitamin C ialah asas pada pembentukan kolagen. Ini dimana vitamin C adalah faktor kepada enzim Prolysyl dan Lysyl Hydroxylase yang bertindak untuk mencipta molekul kolagen.

Vitamin C juga digunakan untuk menghalang bintik jeragat. Ia bertindak balas dengan Copper Iron yang mengurangkan penghasilan Melanin ( bintik jeragat). [Sumber NCBI]

Menurut Beautyfool.com pula, vitamin C dapat mencerahkan pigmen seperti jeragat dan freckles.

Di bawah ialah antara cara vitamin C Shaklee putihkan kulit :

  • Menyekat pembentukan jeragat/ tompok hitam (Melanin)
  • Meningkatkan pengeluaran kolagen dan bertindak sebagai ejen awet muda
  • Menyekat kedutan dan parut
  • Membebaskan kulit dari radikal bebas yang merosakkan sel kulit
  • Sapuan di kulit akan merawat kulit muka
  • Membersihkan kulit
  • Meningkatkan daya tahan kulit pada bakteria
  • Meningkatkan keupayaan terhadap sinar UV B yang merosakkan.

Secara ringkasnya, vitamin C adalah perkara yang sangat penting dalam hidup seorang wanita.

[Sumber Beautyfool.com]

Vitamin C Shaklee Vs Jenama Lain

vitamin c shaklee cerahkan kulitPerbezaan vitamin C Shaklee dengan jenama lain sangat ketara. Shaklee adalah syarikat pertama yang mencipta teknologi ” Sustained Released“.

Ia bermaksud vitamin C akan dilepaskan secara berperingkat dalam suatu tempoh masa.

Ciki puan perlu tahu bahawa tubuh kita tidak boleh menyerap semua vitamin C dari tablet kesemuanya sekali gus. Hanya sebahagian saja akan diserap. Selebihnya akan dibuang melalui proses perkumuhan.

Oleh itu, teknologi vitamin C Shaklee membolehkan vitamin C dilepaskan setiap jam ke dalam darah selama 5 jam.

Dengan teknik pengambilan yang tepat, vitamin C mampu kekal didalam darah selama 24 jam. Hebat kan ?

Selain itu, dengan teknologi dan jumlah kandungan vitamin C Shaklee, ia adalah yang termurah di pasaran. Anda boleh periksa harganya di farmasi.

Bandingkan harga, kuantiti, kandungan dan teknloginya.

cara putihkan kulit dengan vitamin c

Betulke Vitamin C Boleh Putihkan Kulit ?

[Klik untuk dapatkan vitamin C sekarang]

 Q & A Tentang Vitamin C Shaklee

1) Adakah vitamin C sesuai untuk semua jenis kulit ?

Ya. Ini kerana vitamin C adalah asas pada kesihatan kulit. Oleh itu vitamin C adalah ahli wajib bagi semua set kecantikan Shaklee seperti Set Jerawat, Set Jeragat dan lain- lain.

2) Adakah vitamin C Shaklee Selamat ?

Produk Shaklee adalah 100% neutral dan 99% berkesan. Ia tidak mengandungi bahan kimia sintetik dan bebas dari Paraben. Sila klik ketahui betapa selamatnya produk Shaklee [ Klik di sini]

3) Berapa kerap saya perlu ambil vitamin C Shaklee ?

Ia bergantung pada berapa cepat cik puan nak putihkan kulit. Saya akan berikan teknik terbaik dan berkesan untuk dapatkan kesan yang cepat seawal 2 minggu.

4) Adakah vitamin C Shaklee paling murah ?

Ya. Dengan teknologi dan kesannya yang popular menjadikan vitamin C sangat- sangat murah. Malah tempoh pengambilannya boleh mencecah 3 bulan. 

Cik puan pasti gembira dengan harganya yang murah tak masuk akal.

[Klik untuk dapatkan vitamin C sekarang]

 Testimoni Vitamin C Putihkan Kulit

vitamin c shaklee cara putihkan kulit

cara putihkan kulit dengan shaklee vitamin c

cara putihkan kulit dengan vitamin c shaklee

Saksikan video klip yang menerangkan kebaikan vitamin c untuk kulit.

 

“Buy From Me & Not Others 🙂 “

Saya adalah pakar dalam konsultansi Set Kecantikan Shaklee baik dari segi set ataupun produk. Saya sangat faham tentang fungsi dan cara pengambilan produk untuk kesan yang optimum. Saya juga banyak diadukan dengan kesan yang tidak memuaskan akibat mereka membeli dari penjual yang tidak arif.

Bagi saya, kecantikan pada wajah puan ialah kepuasan saya sebagai seorang perunding kecantikan. Malah puan bukan saja mendapat produk ini semata- mata. Dengan pembelian pertama, cik puan akan dapat peluang untuk mendapat konsultansi un tuk masalah kecantikan yang lain  ( jerawat, jeragat, parut, kulit kusam dll ) dan juga masalah kesihatan ( kurus, kurang subur, anak selalu sakit, stress, kencing manis dll)

[Klik untuk dapatkan vitamin C sekarang]

BONUS !!!!!

Saya suka berikan bonus pada cik puan yang selalu nak cantikkan wajah.

Ebook Cara Menghilangkan Jerawat

Dapatkan Ebook bernilai RM 20 dengan percuma bagi setiap pembelian Vitamin C Shaklee dari saya.

Klik Untuk Tempahan Sekarang
Klik Untuk Tempahan Online Sekarang

Jadi jika berminat, cik puan boleh juga menghubungi saya melalui no 019 3949873 untuk pertanyaan lanjut atau rundingan.

Sekali lagi, hubungi saya sekarang kerana saya tak sabr nak cerahkan wajah cik puan.

Sekian,

Selamat Cantik dari Saya,

Norfaziela Mohd Noor

Perunding Kecantikan Anda

FB Norfaziela Dot Com

Related Post

Comments 7

  1. Mariah Musa
    July 16, 2014

    Pengambilan vitamin c secara konsisten dapat membantu mencerahkan kulit wajah yg kusam. Saya amat puas hati dgn vitamin c ternyata mencerahkan kulit tanpa perlu menyapu krim siang dan malam lagi. Cukup dengan mengambil vitamin c shaklee parut jerawat, jeragat dan kulit kusam semakin cerah…

    1. July 20, 2014

      Alhamdulillah, semoga sis mariah akan terus konsistent untuk mendapat kabaikan vitamin c berpanjangan. dan dengan pengambilan berterusan akan membantu untuk sis awet muda, cerah berseri dan sihat.

      😉

  2. sharifah salleh
    August 3, 2014

    Suka sgt ngan vitamin c.selain dpt cerahkan kulit,jerawat juga takut dah nk keluar.hihihi paling penting ngan vitamin c juga dpt hasilkan susu yg byk tuk bby.ni dpt sokongan dr doktor yg menyatakan vitamin c perangsang tuk bykkan susu

    1. August 3, 2014

      Good info sis sharifah:) patutla susu tak pernah kurang. Hari-hari ambik vitamin C 🙂

  3. aayah ubye
    August 20, 2014

    Akak syorkan mkn bpe kli shari?

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: