Konsultansi segera sila hubungi

set puasa tambah tenaga

6 Cara Tambah Tenaga Semasa Puasa Yang Anda Mesti Cuba

Pernah tak puasa sampai lembik ? Kalau di pejabat, jadi lost focus. Kalau di rumah, baring aje la. Saya dah rasa dan saya nak kongsi sangat cara saya tambah tenaga semasa puasa.

Dalam video ni share apa yang saya buat.

 

Ok dah tengok video ? Part last tu saya kongsi macamana saya buat.

6 Produk Bantu Puasa Bertenaga Sampai Berbuka

 

Tahu tak yang tubuh kita ada 37.2 trilion sel  ? Dan dalam setiap sel kita ada bahagian yang dipanggil Mitochondria. Mitochondria inilah yang memberi tenaga pada tubuh kita. Lagi banyak Mitocondria, lagi banyak tenaga yang sel boleh bagi.

Jadi, saya tahu macamana nak tambah tenaga semasa puasa sebab saya sendiri dah guna cara ini selama 4 tahun.

Caranya mudah saja. Anda hanya perlu kenal 6 jenis produk yang menambah tenaga anda dengan cepat.

 

 

 

set puasa tambah tenaga

 

1. Vivix Anti- Aging

Sejenis minuman antioksidan yang sangat luar biasa. Saya lebih banyak minum Vivix untuk awet muda.

Tetapi, salah satu fungsi terbesar Vivix ialah memberi tenaga kepada sel.

Resveratrol dalam Vivix membantu menambahkan Mitochondria di dalam sel secara semulajadi. Sebab itu pengamal Vivix rasa bertenaga walaupun perut lapar.

Kesimpulannya, Vivix berikan tenaga semasa berpuasa dan juga mencantikkan kulit sempena nak hari raya.

set puasa bertenaga

 

2. ESP Soy Protein

ESP sangat popular semasa puasa. Sampai ada yang sanggup beli ESP di atas harga pasaran semata- mata nak minum ESP.

ESP adalah protin berasaskan tumbuhan yang pertama dicipta di dunia pada tahun 70 an. Ianya rendah gula tapi tinggi tenaga. Ada rasa sedikit vanilla.

1 hidangan ESP boleh beri tenaga selama 4 jam.

Selain itu, protin dari ESP akan membentuk sel otot yang sihat.

Otot yang sihat akan membakar lemak- lemak dan bantu anda untuk kurus. Bagi yang memang dah kurus, ESP akan memberikan bentuk tubuh yang cantik dan tegap.

Oleh itu, anda mesti ambil ESP untuk tambah tenaga semasa puasa. Sebagai bonus, anda lebih lansing dan masalah parut dan kusam hilang.

set puasa bertenaga

 

3. B Complex

Anda sebenarnya ada tenaga yang tersimpan. Semasa berbuka dan sahur,  anda ambil banyak makanan bergula. Kurma, air manis, kueh- mueh dan nasi. Bila lebihan gula ini tak ditukar, ia akan disimpan sebagai lemak. Ini sangat bahaya.

Jadi, anda boleh tukar semua lebihan gula ini menjadi tenaga.

Bila anda amalkan B Complex, gula yang disimpan ini akan mudah untuk ditukarkan menjadi tenaga. Sangat baik untuk anda yang nakkan tubuh yang lansing.

B- Complex Untuk Stress : Bila terhidrasi kita selalu sakit kepala. Tambah lagi kalau cuaca panas. Kita jadi mudah stress dan pemarah. Jadi B Complex juga adalah anti stress. Ia bantu kita melegakan saraf dan jadikan kita lebih tenang.

B- Complex Untuk Kulit : Vitamin B adalah sangat baik untuk hormon kulit wanita. Bila hormon sihat, kulit mudah untuk lebih cantik. Jeragat mudah hilang, jerawat mudah kecut dan kolagen makin banyak. Tegang gitu !

set puasa bertenaga

 

4. Performance Drink

Anda jadi terlalu dahaga sebab terhidrasi. Sangat kurang air.

Amalkan Performace. Ia ada elektrolit dan guna complex yang bantu kekalkan air dengan lebih lama. Rasanya masam- masam manis. Memang lazat kalau diminum dengan air. Saya sendiri suka buat pekat- pekat.

Selain itu Performance juga berikan 6 kali ganda tenaga pada sel otot. Atlet amalkan Performance untuk kekal kuat semasa perlumbaan dan elak dehidrasi.

Fakta tambahan : Performance adalah minuman angkasawan dari NASA untuk elak tubuh mereka terhidrasi semasa di angkasa. Shaklee memegang kontrak untuk hasilkan formula permakanan bagi NASA sejak 20 tahun lalu.

 

set puasa bertenaga

 

5. Vita-Lea (Lebih dari 30 jenis vitamin dan mineral)

Seperti anda, sel juga perlukan makanan iaitu multi-vitamin seperti vitamin A, B, C, D, E, K, beta carotene, Iron, Zinc, Magensium dan banyak lagi.

Saya pasti menu sahur dan berbuka anda tidak lengkap. Sebab itu kita rasa terlalu letih dan lesu. Sel kita lapar tak cukup zat.

Jadi anda perlukan Vita-Lea untuk memberikan tenaga kenapa setiap sel tubuh anda.

set puasa tambah tenaga

6. Mealshakes ( Tinggi Fiber)

Saya dan anak- anak cukup suka Mealshake. Bancuh sejuk dengan ais. Rasa manis vanilla.

Setiap kali berpuasa kami mesti tak tinggal Mealshakes. Sebab Mealshakes ada fiber yang bagi tenaga yang banyak dan lama.

Dan ni ialah menu paling simple untuk bersahur. Boleh ratah atau bancuh jadi air dan kisar dengan buah buahan seperti kurma.

Anda mesti cuba !

set puasa shaklee

 

 

 

Testimoni Saya Sendiri

Saya nak share pengalaman puasa paling mencabar yang pernah saya rasa.

Pada tahun 2013 saya mengandungkan anak ke-3 iaitu Muhamad Alim. Masa tu dah 9 bulan. Memang dah sarat. Dalam masa yang sama saya masih menyusu anak no.2, Muhamad Hasanudin.

Bulan itu juga saya berniaga di bazaar ramadan. Bayangkan dengan perut besar, kena menyusu lagi dan berniaga dalam waktu yang sama. Rasa sangat penat sampai rasa nak baring saja.

Saya fikir saya mesti ambil produk yang boleh bagi tenaga. Saya pun cuba Vita-Lea, Esp, B Complex, Mealshakes dan Performance.

Hari pertama saya ambil dah boleh rasa kesan. Rasa fit sangat. Tak letih dan stress macam sebelumnya. Kalau tak, tengahari dah rasa nak lembik dah. Menyusu banyak bakar kalori. Tapi dengan set ni sampai berbuka pun masih ada tenaga nak bangun dan layan pelanggan dengan muka ceria.

Rasa cergas sampai pelanggan tanya kuat ker meniaga dalam keadaan mengandung. Saya juga perasan yang susu masih banyak. Dan kulit tak kering dan kusam macam bulan puasa sebelumni.

Alhamdulillah set puasa ni memang betul- betul bantu saya bagi tenaga. Anda pun mesti cuba !

 

Tempahan

Anda mesti cuba set ni. Dan pastikan anda dapatkan set ni dari saya sebab saya akan ajar cara pengambilan yang betul. Supaya kesannya pun seperti yang anda nak.

Whatsapp ‘SET PUASA‘ ke 0193949873 ( Ziela )

Atau boleh buat belian menggunakan kad debit/ kredit dengan menekan butang [eSell]

 

Carian berkaitan:

  • set puasa shaklee
  • tambah tenaga semasa berpuasa
  • tambah tenaga semasa puasa
  • produk untuk puasa
  • vitamin untuk puasa
  • suplimen untuk puasa
  • cara tambah tenaga
  • esp untuk puasa
  • vivix untuk puasa
  • b complex untuk puasa
  • performance drink untuk puasa

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: