cara cerahkan kulit wajah

Cara Putihkan Kulit Dengan Vitamin – 100% Selamat Tanpa Risau

Tak puas hati dengan kulit gelap ? Vitamin ialah cara terbaik untuk atasinya. ‘ Cara Putihkan Kulit Dengan Vitamin ‘ akan berikan anda cara putihkan kulit dengan kaedah yang selamat.

Anda tak payah risau tentang kesan sampingan jangka pendik mahupun jangka panjang.

Jadi, vitamin manakah yang boleh putihkan kulit untuk rupa yang lebih cantik.

Jom baca !

putihkan muka dengan vivix

Vivix Anti Aging Tonic

Vivix ialah fenomena baru dalam industri kecantikan di Malaysia.

Memiliki 13 kali ganda lebih antioksidan dari resveratrol semata-  mata menjadikan Vivix ialah pilihan wajib bagi anda yang mampu.

Hanya dengan 1 sudu sehari, Vivix membekalkan antioksidan yang tinggi untuk menentang penuaan diperingkat sel.

Sel membentuk organ iaitu kulit. Jadi bayangkan anda mempunyai sel yang sentiasa muda. Hasilnya kulit anda juga menjadi muda.

Bila kita semakin berusia, kolagen lebih kurang dihasilkan dan mudah hilang. Tapi dengaan Vivix, ia akan memperlahankan kehilangan kolagen.

Mengapa Antioksidan sangat penting untuk putihkan kulit ?

cara cerahkan kulit

Antioksidan melindungi kulit dari kesan radikal bebas pada kulit.

Radikal ini akan menyebabkan sel kulit rosak dan mati. Sel kulit mati akan menjadi semakin gelap dan hitam.

Antioksidan juga akan meneutralkan kesan cahaya UV pada kulit. Anda bayangkan kulit anggur dan epal yang mampu segar dan cantik walaupun dibiarkan lama di luar peti sejuk. Ini disebabkan oleh kandungan antioksidannya yang tinggi.

cerahkan kulit dengan vitamin c

Sustained Released Vita C 500 mg dari Shaklee

Vitamin C pertama di dunia dengan teknologi ‘Sustained Release’ adalah dicipta oleh Shaklee Corporation.  Teknologi ini membolehkan  vitamin C diserap dengan maksimum ke dalam darah dengan selamat.

Ramai yang tidak tahu, tubuh kita hanya mampu menyerap hanya 100 mg vitamin C pada satu- satu masa. Dan selebihnya akan dibuang melalui najis.

Lain pula dengan jenama Shaklee, ia melepaskan sedikit demi sedikit  vitamin C ke dalam darah selama 5 jam. Jadi, semua vitamin C diserap oleh tubuh.

cara putihkan kulit

putihkan muka dengan vitamin

Bagaimana SR Vita C 500 mg mencerahkan kulit ?

Mengikut laman web kecantikan  www.whiterskin.info, pengambilan vitamin C akan meningkatkan tahap  glutathione dalam darah merah.

Glutathione berfungsi untuk mengimbangi keseimbangan pigment cerah dan gelap. Pengambilan vitamin C dengan dos yang lebih tinggi (1,000- 3,000 mg) boleh membantu untuk mencerahkan kulit.

Selain itu, vitamin C juga  ialah asas bagi pembentukan kolagen. Dengan SR Vita C 500 mg berfungsi untuk mengekalkan vitamin C  di dalam badan dengan lebih lama berbanding jenama lain.

Kolagen akan bertambah dengan semulajadi dan kesannnya kulit akan lebih putih.

putihkan muka dengan kolagen shaklee

 

Collagen Powder

Di Malaysia,  kolagen masih sangat popular untuk fungsi cerahkan kulit. Tapi ramai yang tidak sedar, apa yang diminum sebenarnya bukanlah kolagen.

Ia adalah sejenis makanan tambahan untuk menaikkan penghasilan kolagen pada kulit.

collagen powder shaklee

Bagaimana memilih kolagen semulajadi dan terbaik ?

Anda mesti pilih kolagen yang mempunyai molekul paling halus untuk kadar penyerapan yang tinggi dan cepat. Pasukan penyelidik Shaklee telah mencipta Collagen Powder, sejenis serbuk kolagen yang tinggi kualiti.

Collagen Powder Shaklee diperbuat oleh ekstrak sisik ikan merah. Ya, ianya sangat semulajadi.  Collagen Powder ini sangat- sangat halus dan ringan iaitu hanya lebih kurang 1,000 Dalton*. Ia angat mudah diserap oleh tubuh dan membantu penghasilan kolagen dengan cepat.

Pertanyaan/ Order

Sila whatsapp ke 0193949873 (Puan Ziela) untuk konsultansi dan tempahan produk.

>>> KRIM CERAHKAN KULIT SEMULAJADI <<<

Related Post

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: