Konsultansi segera sila hubungi

set kurus shaklee kuruskan badan

Cara Kurus Cepat Dengan Set Kurus Shaklee – Jom Kurus Sekarang !

Anda nak cara kurus cepat ? Anda mesti pilih Set Kurus Shaklee. Kenapa ? Set Kurus Shaklee akan berikan anda bentuk badan yang anda idam- idamkan. Tak perlu melabur sampai RM 4,000 pada program kurus yang belum tahu hasilnya. Kalau tak percaya, cuba anda google betapa Set Kurus Shaklee adalah set kurus yang terbaik di Malaysia.

Terus baca kalau sudah bertahun- tahun anda gagal.

Apa Punca Anda Susah Nak Kurus ?

set kurus shaklee
Kredit: http://cumpfibsuabad.cpage.me/

Ramai dari anda yang lupa buat ‘Postmortherm’ atau bedah siasat pasal apa anda susah sangat nak kurus. Betul tak ?

Tak apa, biar saya terangkan sikit apa sebabnya.

Saya petik info ini dari website perubatan paling terkenal di dunia iaitu WebMD.com. Mengikut WebMD, ada beberapa sebab kenapa kita susah nak kurus.

Adakah Sebab Saya  ‘Skip’ Breakfast ?

set kurus shaklee
Kredit : http://www.curejoy.com/

Mungkin. Sebab, bila anda harungi pagi tanpa sarapan, ia akan buat anda lebih lapar di waktu tengahari.

Macam yang terjadi pada ramai ibu atau bapa. Kelam kabut dengan anak- anak nak sekolah sampai tak sempat nak sarapan.

Ini akan buat anda makan lebih banyak waktu tengahari.

Jadi, kalau tak sempat, cuba ambil sarapan ringkas seperti  minuman protin ESP, oat, telur atau buah- buahan yang tinggi serat  seperti pisang untuk bagi tenaga sementara.

Adakah Saya Makan Terlalu Lewat ?

cara kuruskan badan
Kredit : http://www.eatthis.com/

Ini cara berkesan untuk gagalkan program kurus anda. Sebab ia akan naikkan suhu badan, tahap gula dan insulin yang akan menyukarkan anda untuk bakar lemak yang tersimpan.

Cuba makan paling lewat 3 jam sebelum tidur.

Kalau tak ambil ‘Supper’ terus lagi baik sebab ramai yang makan aiskrim dan kentang yang tinggi kalori. Sangat tak bagus.

Adakah Saya Over Stress ?

set kurus kan badan shaklee
Kredit : https://www.pritikin.com/

Mungkin juga. Sebab bila stress, anda akan lebih cenderung untuk ambil makanan tinggi kalori dan lemak. Ini cara salah tangani stress.

Badan anda akan simpan lebih lemak bila anda stress.

Jadi, macam mana nak tangani stres ?

Banyakkan aktiviti luar seperti bersenam. Jangan lupa amalkan B Complex untuk relax kan saraf. B Complex sangat baik untuk fungsi anti-stres.

Adakah Sebab Jantina Saya ?

set kurus shaklee

Juga salah satu factor kenapa ada yang senang, ada yang susah. Kajian terbaru menunjukkan lelaki lebi mudah kurus dengan cepat.

Tapi wanita kebanyakannya lebih ramai yang Berjaya sebab azam mereka yang kuat, walapun ambil masa yang lebih lama.

Lelaki lebih senang buang lemak di pinggang (buncit) tapi untuk wanita ia lebih susah.

Adakah Sebab Saya Bakar Sikit Kalori Berbanding Orang Lain ?

Juga betul ! Berapa cepat anda bakar lemak memang bergantung pada tahap pembakaran kalori anda.

Metabolisma yang tinggi, anda akan cepat kurus.

Jadi, anda adakah anda ada cukup otot. Anda yang ada otot yang cukup akan bakar lebih kalori dari anda yang kurang otot.

Oleh itu, pastikan anda ambil cukup protein kalau anda nak kurus dengan cepat ?

[Sumber : http://www.webmd.com/diet/obesity/why-cant-i-lose-weight]

Bagaimana Set Kurus Shaklee Kuruskan Badan Dengan Cepat ?

Set Kurus Shaklee menjadi produk kurus nombor 1 di Malaysia sebab 4 jenis teknik yang sangat berkesan ini.

1.Cuci Usus Dengan Herb- Lax

set kurus shaklee

Semuanya bermula dari perut.

Nak kurus ? Metabolisma kena tinggi. Dan salah satu cara nak tinggikan metabolism ialah dengan adanya otot badan yang cukup.

Tapi, kalau perut anda tak sihat, macam mana usus nak menyerap protin dan zat lain untuk membina otot yang cukup ?

Dan usus perlu sihat untuk menyerap zat dari produk kurus yang anda ambil. Kalau tak, semua zat ni hanya akan dibuang mengikut najis. Wah ! Tak rasa rugi ke buang duit ?

Jadi, anda ambil Herb- Lax. Sejenis ejen cuci usus atau detoks yang semulajadi. Diperbuat dari pelbagai herba bertujuan untuk memberikan usus yang sihat.

Bayangkan kerak- kerak di lapisan usus itu dicuci. Perut bukan saja murah menyerap zat tapi perut yang buncit jadi kempis.

Selain itu Herb-Lax juga akan membantu pembuangan lemak dari badan.

2. Pecahkan Lemak Guna Lecithin Complex

cara kurus cepat dengan shaklee

Untuk wanita, kebanyakan lemak ialah di bawah kulit. Berbeza dengan lelaki yang lemaknya banyak di sekitar organ.

Oleh itu, Lecithin ialah sejenis ejen untuk memecahkan lapisan lemak pada dinding salur darah.  Secara lansung, Lechitin akan menurunkan LDL (kolesterol tak baik) dalam tubuh.

Untuk pengetahuan anda, Lacithin memang digunakan secara meluas dalam bidang perubatan untuk masalah berat badan.

3. Bakar Lemak Dengan Omega Guard

kurus shaklee set

Tidak ada sesiapa yang boleh menyangkal fakta bahawa Omega 3 ialah sangat berkesan untuk kuruskan badan dengan cepat.

Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee akan membantu menaikkan metabolisma tubuh. Tahap metabolisma ini akan mengaktifkan tubuh untuk membakar lemak dengan lebih banyak.

Omega Guard Shaklee juga akan menyebabkan tubuh membakar lemak dengan lebih lama dari kebiasaannya.

Selain dari itu, Omega Guard juga boleh berikan rasa kenyang.

Dan untuk pengetahuan anda, pada kepekatan yang sama, Omega di farmasi ialah 2 kali ganda lebih mahal dari jenama Shaklee.

4. Diet & Bina Otot Dengan ESP

kurus shaklee cepat

Ingat lagi sebuat di atas tentang otot membantu anda kurus dengan cepat. Malah otot juga membantu untuk mengekalkan bentuk badan ideal anda selepas anda kurus.

Untuk bina otot, anda perlukan protin yang berkualiti. Suka saya kongsi sedikit info tentang protin.

Banyak kajian mengenai bagaimana haba mengganggu kualiti protin yang kita makan seperti daging. Kajian- kajian ini ada yang membuktikan struktur protin rosak pada suhu 40 – 50 °C.

Jadi, berapa suhu semasa kita menggoreng ayam, ikan atau daging ? Tentulah lebih kan.

Jadi macam mana pula dengan kualiti protin yang kita makan ? Ada pendapat yang mengatakan yang kita hanya makan hampas saja, bukan protin pun.

Jadi, ESP ialah pelengkap protin untuk anda yang serius nak kuruskan badan.

Apa kelebihan Energizing Soy Protein (ESP) ?

Tubuh kita memerlukan 20 asid amino untuk membentuk protin yang sihat seperti toto. Dan dari 20 asid amino ini, 11 jenis dihasilkan secara semulajadi oleh badan. Manakala 9 lagi asid amino kita mesti ambil melalui makanan.

Dan ESP memiliki 9 jenis asid amino untuk melengkapkan pembentukan protin yang baik.

Selain itu…

  • Segelas air ESP ada 14 gram protin untuk pembentukan otot.
  • Memberikan rasa kenyang dan tenaga untuk tempoh 4-5 jam.
  • Memberikan kulit yang cantik selepas kurus.
  • Memberikan bentuk badan dengan otot yang cantik.
  • Rendah gula tapi tinggi tenaga, bagus untuk diet.

Nak Cepat Kurus Tapi Jangan Sampai Mudarat

shaklee kurus cepat selamat
Kredit : http://www.kidneydiseasetreatment.space/

Masih ramai yang terlalu obses nak kurus sampai lupa tentang kesihatan. Percayalah, produk kurus yang menjanjikan kesan kurus sekelip mata ialah sangat- sangat bahaya.

Jarang ada pihak yang sanggup untuk bercerita bagaimana proses produk mereka menurunkan berat badan pengguna kerana ceteknya ilmu tentang produk tersebut. Maka pengguna menjadi mangsa terpaksa menderita akibat kesan sampingan walaupun selepas bertahun- tahun meninggalkan produk kurus tersebut.

Jadi, awas ! Terutama pada produk murahan yang jelas tidak ada baget besar menjalani penyelidikan terutamanya dalam kesan jangka masa panjang pada kesihatan.

Berbeza dengan Shaklee, syarikat vitamin yang pertama yang mencipta multi-vitamin sejak 1915 sangat pentingkan bab keselamatan. Biar berkesan dan selamat.

Kerana ini Shaklee telah membelanjakan lebih dari RM 750,000.00 untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produknya.

Lebih dari 100,000 ujian kualiti telah dijalankan dan 23,000 ujian ketulenan dan keselamatan setiap tahun.

Jadi, kami yakin produk Shaklee adalah paling berkesan dan selamat.

Mula Sekarang !

Ternyata produk Shaklee ialah Set Kurus No. 1 di Malaysia. Ia berkesan dan selamat.

Jadi, kalau anda betul- betul nak kan bentuk badan yang cantik ataas apa- apa alas an sekali pun, anda mesti cuba Set Kurus Shaklee ini.

Dan saya, Norfaziela Mohd Noor adalah pakar dalam konsultansi Set Kurus Shaklee. Saya hanya berikan teknik pengambilan produk yang tepat dan paling berkesan untuk anda kurus dengan cepat dan selamat.

Tempah Sekarang !

Whatsapp ‘ SET KURUS’ ke 0193949873 ( Puan Ziela)

 

Carian Berkaitan :

  • Cara kurus
  • Cara kuruskan badan
  • Set kurus Shaklee
  • Shaklee kurus
  • Petua kurus

 

Related Post

Comments 9

  1. Nita
    April 6, 2016

    Saya memang berpuas hati dengan gabungan set kurus Shaklee.. Kerana saya juga mengamalkan dan telah mendapat kesan yang positif.. Hanya sebulan penggunaan saya boleh melihat hasilnya.. 😍😍😍☺☺☺☺

    1. April 6, 2016

      Terima kasih Cik Puan Nita,

      Testimoni yang begitu berharga. Saya hargai komen cik puan. InsyaAllah mereka yang konsistan dengan pengambilan yang betul akan merasai kesannya.

  2. Nas
    April 6, 2016

    Bukan sahaja cita_ cita nak slim tercapai, malah badan lebih sihat, cergas, bertenaga. Kulit lebih berseri. Awet muda pulak.

  3. Nor
    April 7, 2016

    Saya dalam proses untuk mgurangkan berat badan dengan produk shaklee ni. Saya ambil herbalax, lecithin dan ESP. Memang sangat mbantu. Plus kulit pon makin cerah. 🙂

    1. April 7, 2016

      Tahniah Nor kerana memilih produk Shaklee. Konsistan, insyaAllah Nor akan dapat bentuk badan yang diinginkan.

  4. April 8, 2016

    Boleh Puan Ziela cadangkan set Kurus Yang selamat untuk ibu menyusu?

  5. Naimah
    September 19, 2016

    Produk shaklee mmg bst. .nak cantik ,nak kurus cepat² try produk shaklee..cnfm tak cari produk yang lain.😘

  6. Anis
    November 30, 2016

    Set kurus nie mmg terbaik. Saya dah guna sebulan. hasil sgt 👍 Drp 73 kg dh turun 69 kg. Alhamdulillah..saya akan setia dgn produk nie😉Set kurus shaklee terbaik💐💐

    Saya nak berkongsi pengalaman sebulan mengguna produk shaklee memang terbaik.

    Berat dari 73 kg dh turun ke 69.

    Body pun dah nampak kecik. Member dah ada tegur. 😂

    Tapi rasa terkejut sangat coz dalam sebulan dah nampak kesan.

    Skirt yang lama tak leh pakai dah boleh pakai dah.

    Dulu saya pernah try produk lain tp susah nk turun, kalau turun pun mcm yoyo.

    Kejap turun jap naik balik tak konsisten.

    Tapi shaklee ok sangat.

    Pagi smlm timbang 70 kg.
    Pagi tadi timbang 69.1 kg dah.

    Cuma sekarang jadi cepat lapar. Maybe metabolisma kuat bekerja.

    Saya pernah test bila lapar sangat saya cuma ambik biskut je 3 keping. Alhamdulillah hilang dah rasa lapar tu. Kalau dulu kena makan makanan berat dulu baru hilang lapar.

    Saya ambk lecithin, esp, b complex, omega, cinch tea,herbalax & gla ikut cara ziela ajar.

    1. December 1, 2016

      Alhamdulillah , syukur dapat bantu konsult anis dalam proses kuruskan badan.

      ❤❤❤

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: