cara mengecilkan pori muka

Cara Kecilkan Pori Muka Dan Tanda Penuaan Di Usia 40an

Masalah pori besar boleh mencacatkan penampilan. Pori yang besar akan kelihatan dengan jelas bila usia makin meningkat. Ada bermacam cara kecilkan pori muka yang besar. Salah satunya ialah dengan mengambil antioksidan yang baik untuk kulit.

Fungsi Pori Di Muka

Pori-pori ialah liang kecil yang mengelilingi folikel rambut dan berfungsi untuk mengeluarkan minyak secara semulajadi pada permukaan kulit.

Sel kulit mati yang terkumpul pada permukaan wajah, kulit yang berminyak dan bakteria yang melekat di sekeliling pori menyebabkan pori membesar. Apabila bahan-bahan ini terdedah kepada udara, proses pengoksigenan boleh berlaku dan seterusnya membentuk bintik hitam.

Ahli Dermatologi dari Bandar Kansas iaitu Audrey Kunin, M.D. menjelaskan bahawa bintik hitam bukan sahaja boleh membesarkan pori, tetapi juga boleh menyebabkan ianya kelihatan lebih jelas.

Tengok video ini untuk cara paling berkesan kecilkan pori muka.

 

Penuaan Kulit Dan Pori Terbuka

Penghasilan kolagen berkurang apabila usia makin meningkat. Kolagen berfungsi untuk menjadikan kulit kuat dan anjal. Salah satu tanda penghasilan kolagen di dalam badan telah berkurangan adalah liang pori menjadi besar, kulit hilang keanjalan dan kelihatan lebih tua dari umur sebenar!

Ahli Akademi Amerika mendapati pendedahan terhadap sinaran matahari menyumbang 80%  faktor utama pori membesar manakala 20 % lagi adalah disebabkan faktor genetik.

Baca ‘ Formula Terkini Kecilkan Pori 2017

 

Produk Kecilkan Pori Muka Bagi Usia 40 an

cara mengecilkan pori muka

Pada usia 40 an anda perlukan lebih nutrisi untuk kekal muda dan atasi masalah pori terbuka. Berikut ialah produk yang terbaik untuk atasi pori yang terbuka.

1. Vivix – Anti Aging

Sirap merah yang mengandungi Resveratrol. Ini adalah antioksidan paling berkualiti di US. Dan ia dijamin halal oleh JAKIM.

Vivix mempunyai 4 fungsi aktif untuk melawan penuaan dan mengecilkan pori. Antara fungsi hebat Vivix ialah:

  • Merawat kerosakan sel yang menyebabkan pori terbuka dan tanda penuaan yang lain seperti kedut, kusam, jeragat adn pudar.
  • Mengawal kesihatan sel bagi mengelak pori terbuka kembali dan menjadi anda awet muda.
  • Memberikan tenaga pada sel untuk kulit anda kekal kuat melawan serangan pada kulit.
  • Mengurangkan lambakan protin rosak yang boleh mengakibatkan penyakit kronik lain seperti diabetis, masalah buah pinggang, kanser dan jantung.

cara mengecilkan pori muka

GLA Complex – Penstabil Hormon

GLA Complex membantu melembapkan kulit wajah. Tetapi ia tidak terlalu melembapkan sehingga terlalu berminyak.

Ia membantu mengurangkan masalah seperti jerawat dan liang pori terbuka dengan mencairkan sebum yang berminyak dan juga mengurangkan rongga yang tersumbat

Selain itu ia juga mengurangkan radang kulit seperti alergi, kegatalan, jeragat  dan tanda penuaan.

cara mengecilkan pori muka

SR Vita C – Tingkatkan Kekuatan Kulit

Vitamin C ialah aset penting bagi kulit kerana ia adalah asas penmbentukan kolagen. Ia berfungsi untuk mencerahkan kulit, melambatkan penuaan dan mengurangkan kerosakan kulit yang disebabkan oleh matahari

Ia mengandungi antioksida yang berfungsi untuk mengurangkan kerosakan sel.

Selain itu, ia menghalang pembentukan pigmentasi yang merupakan punca utama kepada penyebab jeragat

cara mengecilkan pori muka

Carotomax – Beta Carotene Untuk Kulit

Carotomax adalah sejenis antioksidian yang memperbaiki kulit dan mengelakkan proses penuaan yang boleh menjadi punca pori wajah kelihatan besar.

cara mengecilkan pori muka

 

Konsultansi/ Tempahan

Saya ialah konsultan kecantikan yang banyak membantu wanita untuk mengatasi masalah wajah seperti pori terbuka, parut, jerawat dan jeragat.

Dengan kepakaran dan pengalaman yang saya ada, saya yakin boleh bantu anda kembali cantik.

Sila whatsapp ‘ PORI ‘ ke 019394983.

 

Carian berkaitan:

  • masalah pori terbuka
  • liang pori besar
  • kecilkan liang pori
  • cara mengecilkan liang pori
  • produk kecilkan pori 

 

Related Post

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: