cara mengecilkan peha

Cara Kecilkan Peha Besar Dan Bergesel Dengan Cepat Dan Selamat

Cara Kecilkan Peha Dengan Cepat

Anda nak kecilkan peha dengan cepat ? Saya faham.

Anda mungkin tak suka sebab anda rasa peha besar ni tak cantik. Atau mungkin sebab rimas asyik bergesel je kan.

Mula- mula anda kena percaya yang anda boleh keciklan peha anda. Memang ada senaman dan produk yang sangat berkesan. Tapi pesan saya, jangan gelojoh cuba ubat/ krim kurus yang ada bahan kimia.

Anda tengok video ni. Saya kongsi beberapa cara cepat kecilkan peha :

Dah tengok ? Klik ‘ Whatsapp ‘ untuk pertanyaan/ tempahan pada harga terendah.

 

Tips Mengecilkan Peha Yang Anda Boleh Cuba

1. Kurangkan kalori

Benda yang sangat selalu disarankan oleh pakar kesihatan. Kurangkan pengambilan kalori harian dalam 500kcal daripada yang patut diambil. Selain itu, ambil jumlah protein yang mencukupi untuk membantu mengekalkan otot peha (dan otot bahagian badan yang lain) ketika proses penurunan berat badan.

Bagi yang suka mengunyah di office atau di rumah tu disarankan untuk menukar snek makanan ringan kepada snek yang lebih berkhasiat seperti kekacang ataupun buah-buahan.

2. Senaman fokus pada peha

Ya, senaman adalah vital dalam usaha mengecilkan peha.

Itulah cara yang sangat-sangat berkesan untuk membakar lemak yang berlebihan di anggota badan kita. Namun, kalau nak kecilkan peha anda disarankan supaya lebih fokus pada senaman yang melibatkan otot (peha depan) dan (peha belakang).

Contoh senaman yang popular untuk kecilkan peha ialah ‘Lunges‘ dan ‘Squat‘. Senaman mudah ini boleh anda tonton tutorialnya di laman web. Cari di youtube ‘Lunges exercise‘ atau ‘Squat exercise‘ dan pilihlah yang mana anda berkenan untuk dijadikan sebagai tutorial.

Anda disarankan untuk melakukan senaman tersebut sebanyak 3 kali seminggu untuk melihat keberkesanannya.

3. Kardio / Jogging

Anda juga disarankan untuk melakukan senaman seperti point no. 2 sebelum anda melakukan kardio / jogging. Ini adalah untuk memastikan anda menggunakan sehabis mungkin ‘muscle glycogen’ dan ‘liver glycogen’ di senaman seperti point no. 2 diatas.

Jadi, bila anda mula berjogging, badan akan menggunakan sumber tenaga alternatif yang terakhir iaitu lemak dimana secara tidak langsung membakar semua lemak-lemak dibahagian peha.

Lakukan juga 3 kali seminggu untuk lebih berkesan.

4. Rehat yang mencukupi

Rehat yang cukup dapat membolehkan tisu-tisu dibahagian kaki untuk dibaiki otot peha yang kuat membakar lemak selepas senaman / jogging. Jadi, dapatkan rehat yang cukup dan berkualiti untuk kekalkan tenaga anda melakukan senaman / jogging seperti diatas. Anda disarankan untuk selang seli kan rehat dan senaman atau jogging. Contohnya, Isnin anda lakukan senaman, Selasa rehat, Rabu jogging, Khamis rehat dan seterusnya.

Pertanyaan

 

Whatsapp ‘ KECILKAN PEHA ‘ ke 0193949873 atau klik ‘ Whatsapp ‘.

Pembelian Online

Buat pembelian menggunakan kad debit atau kredit. Klik butang dibawah dan ikuti arahan yang diberi.

 

set kecilkan peha

 

Carian Berkaitan : cara kecilkan peha, cara mengecilkan peha, produk kecilkan peha, krim kecilkan peha, cara kecilkan peha dan perut, cara kecilkan peha dalam masa seminggu, cara kecilkan peha lelaki, cara nak kecilkan peha, cara nak kecilkan peha dan punggung, cara nak kecilkan peha dengan cepat, cara cepat kecilkan peha, cara nak kecilkan peha dan betis, set kecilkan peha shaklee, shaklee kecilkan peha

Related Post

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: