set jerawat shaklee

Cara Atasi Jerawat Dengan Cepat Bagi Wanita Yang Hampir Putus Asa

” Banyak kali saya cuba rawat jerawat dengan penggunaan skincare yang bermacam-macam jenama. Tapi susah nak jumpa yang serasi dgn kulit saya. Saya betul- betul nak cara atasi jerawat yang berkesan”.

Selalu la dapat rungutan macamni dari pelanggan. Bila jerawat tu dah satu hal. Parut jerawat pulak satu hal lagi. Anda jadi rendah diri.

set jerawat shaklee

Cara Atasi Jerawat Dari Puncanya Yang Sebenar

Bila jerawat tak dirawat dengan cepat, akan timbul pula parut. Ada yang sampai segan nak keluar rumah sebab jerawat atau parut teruk sangat.

Jadi kalau nak atasi jerawat dengan cepat, anda kena tahu apa punca sebenar jerawat.

Sebab, punca jerawat yang paling besar bukanlah kulit yang kotor. Ops! Jangan terkejut yer.

Hormon Tak Stabil

Ini punca jerawat yang paling besar dan paling ramai tak tahu. Hormon yang tak stabil akan menyebabkan minyak keluar terlebih banyak.

Sebum Terlalu Aktif

Sebum ialah kilang minyak di kulit. Minyak dihasilkan untuk melembapkan kulit. Kulit yang lembap akan segar dan lembut.

Tapi bila minyak terlalu banyak, ia akan terkumpul dan liang roma dan menjadi bengkak.

Bila bakteria masuk, jerawat yang merah pun terjadi.

Bakteria

Bakteria boleh buatkan jerawat yang sikit merebak menjadi banyak.

Antara cara atasi jerawat dengan cepat ialah kurangkan menyentuh muka. Kerana bakteria dari satu jerawat boleh berjangkit ke bahagian muka yang lain.

Kulit Yang Lemah @ Kurang Antikoksidan

Para saintis mendapati kulit yang kekurangan antioksidan mempunyai masalah jerawat atau jeragat. Kulit tidak sihat akan memudahkan serangan radang kulit seperti jerawat, kusam dan jeragat.

Toksik 

Skin care sintetik, makanan segera, pencemaran dan asap rokok menyebabkan toksik masuk ke tubuh kita.

Toksik yang banyak akan mengganggu fungsi sel. Kesannya hormon jadi tak sihat dan kulit jadi sangat lemah.

Vitamin yang kita makan lebih banyak digunakan untuk men ‘detoks’ toksik yang kita ada. Jadi banyak mana sangat vitamin yang tinggal untuk nak bagi kulit cantik ?

set jerawat shaklee
Bila punca sebenar sudah anda atasi, kulit akan pulih dengan cepat.

 

Bagaimana Set Jerawat Ini Atasi Semua Punca Jerawat Yang Anda Ada ?

Ada seorang pelanggan saya dari Pulau Pinang. Dulu dia ada masalah jerawat yang kronik. Bengkak, lebam dan penuh satu muka.

Ziela cadangkan set jerawat ni dan alhamdulillah kulit jadi licin. Happy betul dia.

Tapi orang muda kan, senang terpedaya dengan produk jerawat yang ada model cantik- cantik. Jadi dia pun rasa nak cuba.

Selang 2-3 bulan lepas tu dia whatsapp Ziela. Bagitahu muka dia habis naik jerawat balik. Dia tunjuk gambar. MasyaAllah jadi kronik balik.

Dia mintak saya tolong dia ‘repair’ balik kulit. Taubat dah tak nak cuba dah produk lain lepas ni.

Jadi, macamana Set Jerawat ni berkerja atasi jerawat pada muda anda ?

 

set jerawat shakleeGLA Complex

Ini khas untuk punca jerawat iaitu hormon tak stabil dan minyak yang berlebihan. Ini cara atasi jerawat yang paling penting.

Macamni, GLA Complex ialah sejenis penstabil hormon semulajadi. Kalau anda pernah dengar tentang minyak EPO, GLA Complex ni 3x ganda lebih baik dari EPO. Sebab ia dibuat dari minyak pokok Borage. (Klik untuk info tentang minyak Borage).

Klik & tengok bagaimana GLA Complex atasi jerawat anda

Bila anda ambil GLA Complex, keadaan hormon akan jadi lebih stabil. Hormon yang stabil akan bantu sebum untuk mengeluarkan minyak dengan normal. Tak lah  terlalu banyak sampai jadi jerawat.

Ini ialah kesan bila anda amalkan GLA Complex:

+ Haid menjadi teratur dan memberi kesan pada kulit yang cantik.

+ Kandungan vitamin E akan menegang dan mencerahkan kulit.

+ Set jerawat yang rosak akan sembuh dengan cepat.

+ Kulit akan menjadi lembap tanpa terlalu banyak minyak.

set jerawat shaklee

Sustained Released Vita C 500 mg

Vitamin C ialah ‘best friend’ pada kulit yang cantik. Nak cara atasi jerawat dengan cepat, wajib amal vitamin C ni.

Kenapa SR Vita C ni vitamin C terbaik untuk atasi jerawat ?

Satu fakta yang ramai tak sedar ialah tubuh kita tak boleh menyerap banyak vitamin C dalam satu masa. Hanya sekitar 100 mg dalam masa 1 jam.

Jadi walaupun vitamin C yang anda ambil itu 1,000 mg sekalipun, hanya 100- 200 mg akan diserap dan 900 mg akan dibuang dari badan.

Melainkan produk itu ada teknologi ‘ Sustained Released ‘. SR Vita-C ialah vitamin C pertama di dunia yang memiliki teknologi ini.

Sustained Release bermaksud setiap tablet  SR Vita-C akan hanya melepaskan 100 mg setiap jam selama 5 jam berturut- turut. Jadi semua vitamin C akan diserap ke dalam darah.

Tengok apa hebatnya SR Vita C berbanding jenama lain

 

Bagaimana SR Vita-C Atasi Jerawat ?

Vitamin C mengandungi antioksidan yang tinggi. Bila tinggi, kulit boleh melawan serangan radang kulit seperti jerawat, kusam dan jeragat.

Vitamin C juga ialah asas pembentukan kolagen. Bila kolagen banyak, kulit jadi sangat sihat. Susah nak dapat jerawat.

Apa lebihnya SR Vita-C berbanding jenama lain ?

SR Vita-C ialah yang terbaik untuk jerawat kerana,

+ Mengecutkan jerawat dengan cepat.

+ Menaikkan penghasilan kolagen secara semulajadi tanpa ‘side effect’.

+ Tiada bahan kimia merbahaya kerana ia 100% ekstrak semulajadi.

+ Kulit jadi cerah dan tegang dengan cepat.

+ Mengandungi Bioflavonoid yang meningkatkan keberkesanan vitamin C secara maksimum.

+ Diserap sepenuhnya oleh tubuh.

+ Setiap tablet bertahan sehingga 5 jam didalam tubuh.

+ Menguatkan daya tahan kulit pada serangan jerawat.

+ Parut jerawat menjadi pudar dan hilang.

pencuci muka untuk jerawat

Gentle Deep Foaming Cleanser

Ini pencuci muka untuk jerawat. Ingat lagi tadi saya sebut bakteria dan kulit yang lemah juga ialah punca jerawat.

Gentle Deep bermaksud pencuci ini akan mencuci muka kulit kita sampai ke dalam tanpa terlalu mengeringkan kulit. Minyak yang tersumbat didalam liang kulit akan dibersihkan.

Cleanser ini juga ada vitamin C yang akan merawat sel kulit bekas jerawat yang merah dan bengkak. Luka halus akan sembuh dan kulit menjadi cerah.

Sampai pengguna skin care M*** K** pun sanggup bertukar pada pencuci ni awalaupun produk mereka belum habis.

Info lengkap tentang pencuci ini sila klik ‘ Pencuci Muka Jerawat

Tengok klip ini untuk pilih pencuci muka jerawat yang tepat.

 

Testimoni Penguna Set Jerawat Ini

set jerawat shaklee
Jerawat mereka ni sangat kronik. Kalau nak ikutkan memang akan lekat parut hitam. Alhamdulillah berjaya licin dan cantik balik dengan Set Jerawat ni.

 

set jerawat shaklee
Parut jerawat jadi pudar. Selepas konsistan parut pun hilang. Kulit semakin cerah.

 

set jerawat shaklee
Diri lebih yakin lepas jerawat hilang. Nak berfesyen barula bersemangat kan.

Sayangilah Tubuh Kita

Walau sekuat mana pun keinginan kita nak cantik dengan cepat, jangan sekali- kali ambil risiko pada produk yang kita tak pasti keselamatannya.

Ya ! Muka mungkin makin cantik tapi apa gunanya kalau tubuh kita merana kerana bahan kimia yang merbahaya mula merosakkan tubuh kita.

Baca ‘ Produk Yang Di Haramkan Oleh KKM

Dapatkan Set jerawat Dari Saya

Ramai pengedar produk ini di pasaran. Tapi tak semua yang boleh ajar anda cara pengambilan yang betul- betul berkesan. Sebab ramai yang beli dari kawan seofis, jiran, adik- beradik dan kemudian hubungi saya untuk belajar cara pengambilan.

Maaf ! Teknik pengambilan untuk atasi jerawat dengan cepat saya EKSLUSIF untuk pelanggan saya sahaja.

Sebab produk yang hebat memerlukan teknik pengambilan yang betul untuk sesuatu masalah.

Pertanyaan/ Tempahan

Anda dah tak sabar nak atasi jerawat kan ?

Dapatkan Set Jerawat dan teknik pengambilan yang betul dari saya. Saya dah bantu ramai pelanggan dan saya juga boleh bantu anda insyaAllah.

Whatsapp ‘Set Jerawat Cepat‘ ke 0193949873.

 

 

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: