mentor bisnes shaklee

8 Sebab Isteri Mampu Bayar Gaji Suami Dengan Bisnes Shaklee

mentor bisnes shaklee

Percaya tak percaya, baca dulu..

Bisnes Shaklee dah berkembang lebih dari 1,000 % dari tahun 2013. Dalam 1,000 % ni lah ramai suami-suami yang dah berhenti kerja dan ikut isteri buat bisnes Shaklee.

Berapa pulak income isteri sampai boleh buat suami sanggup resign ?

4 angka, 5 angka atau 6 angka, itu terpulang pada usaha anda. Nak lebih usaha lebih. Ada yang gaji suami RM 9,000 resign. Ada gaji suami RM 15,000 pun resign.

Apa pun, artikal ni bukan lah nak suruh suami-suami berhenti kerja. Saya cuba nak story betapa bisnes Shaklee mampu mengubah ekonomi anda.

Tapi kalau buat bisnes sama- sama kat rumah syok jugak kan. Macam saya ūüôā

8 Sebab Isteri Mampu Bayar Gaji Suami Dengan Bisnes Shaklee

1. Cash Harian & Bonus Bulanan

Produk Shaklee sangat femes . Permintaan pulak tinggi.

Jadi, anda boleh dapat cash dengan 2 cara.

Pertama ialah dengan jualan runcit. Bila kastemer yang bukan ahli membeli, anda akan dapat 20-30% untung runcit. Itu income setiap hari.

Kedua, setiap jualan juga ada point. Point ni akan ditukar menjadi cash pada setiap 15 haribulan. Duit akan masuk ke akaun bank yang anda beri masa mendaftar.

Ketiga, bila jumlah jualan mencecah ke satu peringkat, anda akan dapat Insentif Kereta. Duit juga akan masuk ke akaun juga pada setiap 15 haribulan.

Saya juga nak bagitahu, point ini juga akan ditukar menjadi percutian 6 bintang. Contohnya  tahun lepas, trip ke US selama 10 hari sambil tidur di hotel 6 bintang. Tahun ni ke Italy pulak.

2. Produk 99% Berkesan

Tak boleh la sebut 100% kan sebab semua kuasa Allah s.w.t untuk merawat dan menyembuh. Tetapi Allah s.w.t suruh kita berusaha dengan cara terbaik. Betul tak ?

Sepanjang 2 tahun berShaklee, belom pernah saya dapat feedback produk Shaklee tak menjadi. Semuanya ” Terima kasih Ziela sebab suggest produk ni“. Beratus testimoni yang beri bukti produk Shaklee memang ‘cakap serupa bikin’.

Buktinya, produk Shaklee popular walaupun tak ada iklan di tv, surat khabar & sigboard. Nak best lagi, cuba Google testimoni Shaklee. Konfem tak habis baca.

3. Repeat Order Tinggi

Ramai orang takut makan ubat dari klinik. Saya pun macam tu. Kalau boleh memang nak elak sangat. Sebabnya, kita pun tahu ubat (dadah) tu ada kesan sampingan pada tubuh.

Dan even doktor pon makan Shaklee. Tak kurang juga doktor yang jual dan buat bisnes Shaklee sebab produk yang bagus.

Nak citer sikit.

Minggu lepas saya ke klinik sebab suami sakit mata. Memang klinik ni je pilihan saya sebab doktor nya suka explain pasal penyakit. Boleh la saya belajar percuma kan ūüôā

Doktor              : Saya bagi MC 3 hari nak ?

Suami saya      : Takpe doktor, saya kerja sendiri.

Doktor              : Awak meniaga apa ?

Suami saya      : Saya buat Shaklee suami isteri. Alhamdulillah dah 2 tahun.

Doktor              : Berapa average sales bulanan ?

Suami saya      : Ade la dalam RM xx,xxx.xx doktor.

Doktor              : Saya pun buat Shaklee 10 tahun dulu. Dalam klinik ni jugak. Memang best. Tapi sebab ada konflik dengan ubat saya. Patient datang je saya offer Shaklee. Last-last ubat tak laku. Jadi saya stop. Tapi saya dan isteri memang amal Shaklee dari dulu.

Jadi, nampak tak ? Doktor pun kalau boleh tak nak makan ubat.

Kesimpulannya, bila produk bagus, orang akan guna lagi dan lagi.

4. Desperate Nak Cantik

Cer tengok adik-beradik, kawan, jiran, orang lalu-lalang, orang di pasar raya. Tengok muka dorang.

Apa masalah yang anda nampak ?

Jerawat, jeragat, kusam, kedut, parut, bintik kolesterol, eye bag dan lesu. Semua ni nak kan masalah dorang selesai. Dan dah terbukti 9,999 kali, Shaklee boleh comelkan balik kulit mereka. Dan tak payah nak bimbang kesan sampingan. 100% selamat.

Jadi, kenapa tak ambik peluang jadi ‘ Beauty Consultant’ untuk dorang ? Tunjuk ajar lengkap dan praktikal dalam BiznezLady Small Group Coaching

5. Kuasa Membeli Kaum Kita

Kajian mengatakan, kuasa membeli di dalam tangan perempuan.

Jadi bila perempuan yang berniaga, lagi senang la perempuan nak beli.

Tengok di Facebook, Instagram atau blog, siapa yang membeli ? Di pasar pulak, siapa yang menshopping ?

Maksudnya bila kita jual produk yang memang orang perempuan nak, jadi senang lah untuk nak sold out.

Satu lagi, kita offer produk yang paling penting untuk dorang.

Contohnya,

Antara jual vitamin C atau jual tudung. Mane yang dorang akan beli dulu ?

Bila orang faham yang vitamin C ni putihkan kulit, tegangkan kulit, naikkan seri kulit, kecutkan jerawat, hilang jeragat, mesti la dorang pilih vitamin C dulu. Dah cantik barulah boleh melawa dengan fesyen trendy.

Tak tahu cara menjual tanpa paksa ? Atau cara tarik pelanggan ? Belajar di BiznezLady Small Group Coaching

6. Sistem Bisnes Sempurna

Betapa senang bisnes Shaklee ni. Dari order barang, hantar barang, kira bonus, report sales, report kumpulan semua ada dalam satu sistem Shaklee2U.

Maksudnya duduk rumah pun boleh buat bisnes, tengah travel oversea pun boleh buat bisnes. Guna handphone je.

Tak payah nak menapak ke stokis, bawak balik, hantar pula ke kastemer. Kan susah tu!

7. Kurang Persaingan

Aik! Bukan dah ramai ke buat bisnes Shaklee ?

Memang ramai tapi kurang kualiti. Maksud saya, mereka buat tanpa ilmu yang betul.

Tak tahu fungsi produk, tak tahu cara makan yang betul, tak pandai buat marketing, tak pandai approach kastemer dan tak tahu teknik komunikasi berkesan. Dan sebab tu, ramai kastemer yang kecewa dengan mereka.

Pengedar macam ni juga tak tahan lama dalam bisnes. Mula-mula je semangat, lepas tu tidur sebab bisnes suam-suam kuku.

8. Teknik Short Cut Buat Sales

Untuk anda yang baru nak berniaga, perkataan ‘Jual’ memang tak syok. Sebab anda malu nak buka mulut. Saya paham sangat masalah tu.

Jadi…

Dalam group BiznezLady, saya akan ajar macamana nak buat sale cara halus. Tak payah nak sorong muka atau nak kempen lebih-lebih. Semua ada teknik nya.

Dan…

Untuk anda yang dah pernah berniaga. Dah pernah rasa payah  nya nak besar kan bisnes. Saya juga akan ajar teknik cepat untuk mula dan besarkan bisnes Shaklee. Jual kat kastemer seluruh  Malaysia. Amacam, best tak ?

Mudahnya BerShaklee

Bila ada ILMU, yang payah jadi senang.

Bila ada CIKGU, apa yang tak pandai cikgu boleh ajar.

Bila ada GROUP, dah rasa tak semangat kawan-kawan tolong semangatkan balik.

Semua teknik mudah, ringkas dan dah terbukti menjadi akan saya ajar dalam sesi BiznezLady Small Group Coaching. Belajar formula berkesan elak gagal bisnes Shaklee.

***********************************************

Whatsapp ‘ Nak¬†BerShaklee‘ ke 0193949873 untuk bina bisnes Shaklee dengan cara paling mudah.

Wallahualam

***********************************************

 

Related Post

Comments 3

  1. April 23, 2015

    seronok baca artikel nie..

  2. April 24, 2015

    Tq Sis, semoga bermanfaat.

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: