Konsultansi segera sila hubungi

petua hilangkan jeragat

5 Petua Elak Jeragat Tebal Tanpa Keluar Satu Sen Pun

Bintik hitam boleh jadi makin banyak dan membentuk tompok jeragat. Bila jadi tompok, jeragat tebal akan lebih susah untuk hilang. Jadi pastikan kita elak jeragat dari jadi lebih kronik. Saya juga akan kongsikan 2 cara nak hilangkan jeragat tebal.

5 Petua Elak Jeragat Tebal

1. Elak Panas Terik

petua hilangkan jeragat

Cuba elak dari keluar berpanas dari pukul 10 pagi sampai ke 4 petang. Berjemur terlalu lama boleh buat jeragat yang sedia ada makin besar dan tebal.

Kalau pedih dan merah tu maksudnya kulit anda dah sunburn. Tapi kalai kulit tak pedih atau merah pun, tak semestinya sel kulit kita tak rosak.

Sinar UV yang boleh tembus ke bawah permukaan kulit.

Baca Krim SPF Pencerah

2. Lindungi Kulit

petua atasi jeragat
www.theatlantic.com

Walapun sinar UV boleh tembusi baju, namun sedikit lapisan lebih baik dari tiada lansuang kan. Untuk muka, anda boleh pakai topi.

Pakai baju lengan panjang dan tidak jarang.

3. Kurangkan Gula Putih

petua hilangkan jeragat tebal

Kalau anda nak tahu, gula putih sebenarnya toksik pada tubuh.Dan sangat tak baik pada anda yang nak hilangkan jeragat tebal.

Tubuh kita terpaksa korban banyak vitamin untuk proses gula putih yang kita makan.

Cuba kurangkan manis dalam makanan atau minuman. Supaya kulit kita boleh gunakan vitamin yang ada untuk melawan sel jeragat yang rosak.

4. Minum Air Putih

petua atasi jeragat

Tukar tabiat dari air manis ke air kosong atau air suam sahaja. Mula- mula memang agak susah sebab kita dah craving air manis. Itu sebenarnya tanda tubuh kita ada banyak toksik.

Dan bila cukup air putih, kulit akan lebih segar. Kulit kering ialah juga antara punca utama jeragat tebal.

Baca ‘6 Punca Utama Jeragat

5. Jangan Ambil Perancang

petua hilangkan jeragat

Walaupun agak susah bagi anda yang nak merancang, anda mesti sedar bahawa pil perancang adalah punca utama hormon kulit anda tidak stabil.

Buktinya ramai yang mula ada jeragat sejak ambil perancang.

Cuba gunakan alternatif lain untuk merancang seperti menggunakan vitamin semulajadi iaitu GLA Complex.

Apa Beza Petua Dan Vitamin No.1 Di Dunia

petua hilangkan jeragat

Petua adalah lebih pada cara percuma untuk kita atasi sesuatu masalah.

Biasanya kita akan guna bahan- bahan murah seperti yang ada di dapur rumah sendiri. Contohnya limau, serbuk masakan dan buah-buahan.

Ada yang jadi dan ada yang tak. Kalau jadi pun akan makan masa yang sangat lama.

Tapi kalau guna Set Jeragat Shaklee, insyaAllah kesannya cepat.

100% halal dan dijamin semulajadi.

 

2 Cara Hilangkan Jeragat Yang Terbukti Berkesan

Untuk hilangkan jeragat tebal, saya candangkan anda guna vitamin yang sudah diuji selamat dan berkesan. Shaklee dah habiskan RM 1 billion untuk penyelidikan dan ujian pada produk mereka.

Sebab itu Shaklee dinobatkan sebagai pengeluar vitamin no. 1 di Amerika.

Jadi saya nak share 2 pilihan produk yang terbukti membantu lebih dari 1,000 pelanggan jeragat saya sejak tahun 2013.

Pilihan 1 Vivix Anti Aging

vivix shaklee malaysia

Kulit nakkan antioksidan yang sangat berkuasa untuk lawan sel jeragat. Dan Vivix ada antioksidan paling kuat dan selamat di dunia.

Vivix akan atasi jeragat di peringkat sel. Sel yang lemah akan dikuatkan oleh kembali pulih.

Klik ‘ Cara Terakhir Hilangkan Jeragat ‘ untuk maklumat penuh tentang Vivix.

Pilihan 2 Mini Pack Jeragat

testimoni set jeragat shaklee

Saya anggap ni ialah trial pack jeragat.

Saya ndah bantu lebih dari 1,000 wanita berjeragat dengan set ni. Dan kesannya seawal 2 minggu pengambilan.

Set ni ada 2 produk iaitu GLA Complex dan Vita C 500 mg Plus.

Klik ‘ Mini Pack Jeragat‘ untuk info penuh.

Konsultansi Jeragat

Sila whatsapp ke 0193949873.

Related Post

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: