produk tambah susu badan

5 Cara Terbaik Banyakkan Susu Badan Dengan Cepat Dan Semulajadi

 

Bila anak asyik tak puas menyusu, itu tandanya puan kena buat sesuatu. Samaada banyakkan susu atau pekatkan susu. Ada banyak salah faham tentang cara banyakkan susu badan. Jadi dalam artikal ini saya akan terangkan beberapa langkah yang betul supaya puan tak beli produk tambah susu secara membuta- tuli.

Puan tengok video ini.

 

Saya baru je lahirkan anak ke 4. Sambil bayi baru menyusu, yang nombor 3 masih menyusu. Semua anak saya menyusu cukup 2 tahun. Sampai terlebih- lebih pun ada.

 

set milk booster selamat

 

Tapi ada beza antara menyusu anak ke- 3 berbanding yang pertama dan ke- 2. Semuanya lepas saya ambil vitamin semulajadi ni –> [ Milk Booster Semulajadi ]

Jom, saya kongsikan tips macamana saya steady je menyusu 2 orang sekali gus. Tanpa masalah tak cukup susu dan tak larat.

5 Cara Banyakkan Susu Badan Dengan Cepat Dan Semulajadi

 

C A R A  1 : SET HAMIL

tips banyakkan susu badan semulajadi
credit: dev

 

Paling baik ialah puan mulakan strategi tambah susu badan semasa waktu hamil lagi. Maksud saya, masa mengandung puan dah pastikan puan tak ada masalah kesihatan. Cukup zat dan cukup tenaga. Pilih set hamil yang cukup nutrisi dan boleh atasi masalah kesihatan.

Ini akan bantu puan banyakkan susu lepas bersalin. InsyaAllah bersalin jadi mudah dan luka sembuh dengan cepat. Bila tubuh sihat, tubuh boleh hasilkan susu dengan banyak.

Baca : Set Hamil Bernutrisi Tinggi

 

C A R A  2 : SEMBUH CEPAT

cara banyakkan susu badan
credit: myshape

Luka dan sakit boleh ganggu kadar pengeluaran susu. Menurut satu blog yang saya baca, tubuh yang tak sihat dan bermasalah seperti PCOS, kencing manis, masalah tyroid boleh menurunkan penghasilan susu dengan mendadak.

Keadaan tubuh akan mengganggu hormon yang menghantar signal ke payudara untuk menghasilkan susu. Kalau begitu, untuk banyakkan susu badan, pastikan puan cepatkan proses penyembuhan.

Awas, jangan ambil jamu atau vitamin secara sebarangan tanpa rujukan dari doktor atau pakar nutrisi.

Baca ‘ Vitamin Untuk Sembuhkan Luka Bersalin

 

C A R A  3 : KERAPKAN MENYUSU

cara banyakkan susu ibu
credit: nmbreakthroughs.

 

Puan tahu tak, bila susu hampir kering dihisap, payudara akan hasilkan lebih banyak susu dengan cepat. Jadi perlu kerapkan masa menyusu terutamanya waktu siang. Malam pula, jangan tak bagi susu lansung. Ini akan bantu untuk ‘maintain’ kadar penghasilan susu yang banyak.

Kalau bayi anda kuning atau ‘jaundis’, pastikan puan kejut bayi untuk menyusu. Lagipun ia boleh cepat turunkan bacaan kuning.

Fomula mudah, kerap susu untuk tambahkan susu dengan lebih banyak.

 

C A R A  4 : STABILKAN HORMON

Puan sihat tapi susu tetap kurang. Puan kena cuba hentikan pil perancang. Sesetengah ibu yang ambil perancang menunjukkan penurunan susu badan.

 

C A R A  5 : CUKUPKAN NUTRISI

set banyakkan susu ibu
credit: fashindaily

Untuk tambah susu badan, pastikan puan ambil cukup nutrisi. Puan dan bayi berkongsi zat yang puan makan. Dengan sayur bergoreng, tak makan buah dan pencemaran asap banyak merosakkan tubuh kita.

Puan boleh ambil vitamin yang semulajadi untuk cukupkan zat tubuh. Vitamin ni juga boleh bantu tubuh lebih sihat dan bertenaga.

 

Pertanyaan/ Konsultansi Penyusuan

Sila whatsapp ‘ SET MENYUSU ‘ ke 0193949873. Terima kasih

 

Carian berkaitan :

  • cara tambah susu badan
  • cara banyakkan susu badan cepat
  • produk tambah susu badan
  • tips banyakkan susu ibu
  • cara tambahkan susu ibu
  • set tambah susu ibu
  • set milk booster shaklee
  • set menyusu shaklee
  • cara tambah susu semulajadi
  • cara banyakkan susu semulajadi

Related Post

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: