Konsultansi segera sila hubungi

atasi jerawat cepat

5 Benda Anda Perlu Tahu Untuk Hilangkan Jerawat Dengan Cepat

Ramai yang percaya dengan hanya menggunakan pencuci muka jerawat akan hilang. Pencuci muka boleh membantu tapi tidak boleh mengatasi jerawat secara sepenuhnya. Jadi, dalam artikal ini saya akan terangkan 5 perkara yang anda perlu tahu untuk hilangkan jerawat dengan cepat.

5 Fakta Penting Untuk Hilangkan Jerawat Dengan Cepat

cara menghilangkan jerawat dengan cepat

1. Hormon Tak Stabil

Majoriti punca jerawat ialah hormon.

Disebabkan hormon tak stabil, jerawat kita selalu tumbuh walaupun kita dah cuci liang pori- pori tu bersih dengan pencuci muka.

Pendik kata, apa krim atau pencuci yang kita pakai tak akan menjadi sebab masalah hormon tak diatasi.

Untuk stabilkan hormon kewanitaan, anda boleh amalkan GLA Complex dan hilangkan jerawat dengan cepat.

Klik link ni untuk info penuh tentang GLA Complex.

 

cara atasi jerawat dengan cepat

2. Minyak Terlalu Banyak

Punca ini sama saja bagi lelaki atau wanita.

Sebum (kilang minyak) akan meneluarkan minyak secara berlebihan. Puncanya ialah paras hormon yang tak stabil. Minyak yang terlalu banyak akan menyebabkan liang folikal (pori- pori) tersumbat.

Masa ini la jerawat mula timbul dan membenjol.

Jadi, untuk hilangkan jerawat dengan cepat, anda kena atasi masalah kulit berminyak.

Amalkan GLA Complex kerana fungsinya untuk menstabilkan hormon. Saya cadangkan jangan ambil vitamin E sebab sesetengah kes menunjukkan vitamin E akan meningkatkan pengeluaran minyak.

Jerawat boleh jadi makin teruk.

 

atasi jerawat dengan cepat

3. Serangan Bakteria

Bila minyak yang terlalu banyak menyumbat pori- pori, bakteria akan masuk.

Sebab itu jerawat jadi bengkak dan merah. Dan dalam keadaan macam ni, pencuci muka ‘ Gentle Deep’ adalah yang terbaik.

Pencuci jenis ini akan mencuci pori- pori dengan bersih dan lembut.

Jika dalam pencuci itu ada vitamin C, ia akan merawat luka dan kecederaan di lapisan kulit didalam pori- pori. Sebab tu penting untuk pilih pencuci muka yang sesuai untuk masalah jerawat.

Saya cadangkan anda cuba pencuci muka khas untuk jerawat ni:

4. Kulit Tidak Sihat

Mana mungkin kulit yang tidak sihat mampu melawan inflamasi kulit seperti masalah jerawat.

Mengikut kajian, kulit yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat mempunyai tahap antioksidan yang rendah. Dan kulit yang ada tinggi antioksidan tidak mempunyai masalah kulit.

Jadi jelas antioksidan sangat penting untuk kulit yang sihat.

Ada beberapa antioksidan yang sangat baik dan selamat untuk hilangkan jerawat dengan cepat.

  • SR Vita C 500 mg : Tablet vitamin C yang tinggi antioksidan. Mengandungi teknologi sustained released yang menyebabkan vitamin C ni boleh bertahan dalam darah 5 jam, jauh lebih lama dari vitamin C lain di pasaran. Ia menaikkan kolagen secara semualajadi, menghilangkan jerawat dengan cepat dan mencerahkan kulit. Baca info penuh SR VIta C [klik]
  • Carotomax : Softgel yang mengandungi antioksidan yang tinggi seperti beta carotene. Berfungi untuk mengecutkan liang pori- pori dan memberikan kesihatan pada kulit. Pengguna Carotomax akan mendapati kulit mereka cerah dalam masa yang cepat.
  • Vivix :  Mengandungi tahap antioksidan paling tinggi dan paling selamat dalam dunia. Menghalang segala jenis masalah kulit seperti jerawat dan jeragat. Sangat berkuasa dan terbukti berkesan. Sudah terjual lebih dari sejuta botol d Amerika dan Eropah. Baca ‘ Kelebihan Vivix Untuk Kulit Kronik

 

atasi jerawat cepat

5. Mentor Jerawat

Nak cantik pun kena belajar sebenarnya.

Anda boleh belajar dari mereka yang dah berjaya hilangkan jerawat mereka. Sebab tak ada orang yang boleh hilangkan jerawat mereka sekelip masa.

Mereka cuba itu dan ini. Mereka belajar apa punca dan cara nak atasi jerawat dengan berkesan.

Dan juga dapatkan mereka yang dah memang guna produk tersebut dan rasa sendiri apa kesan produk tersebut.

Konsultansi Jerawat

Sila call/SMS/telegram/whatsapp terus ke 0193949873.

 

 

 

Carian Berkaitan:

cara atasi jerawat, cara menghilangkan jerawat dengan cepat, cara hilangkan jerawat dengan cepat, ubat jerawat, krim jerawat, set jerawat shaklee, vitamin c jerawat.

Related Post

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: