cara mengatasi gastrik

4 Cara Atasi Gastrik Cepat, Mudah Dan Selamat

cara mengatasi gastrik

 

Cara Atasi Gastrik

Anda selalu sakit atau terasa pedih atau sakit di bahagian perut dan ulu hati? Semakin usia meningkat, ramai di kalangan kita sering menghadapi gejala seperti dibawah:-

  • sakit di bahagian ulu hati;
  • perut kembung;
  • sendawa yang kerap;
  • loya dan muntah;
  • muntah darah atau najis bewarna hitam.

Nah, anda mungkin menghadapi masalah gastrik yang kini popular dikalangan kita. Bila dah dapat gastrik mula lah susah nak makan, kena jaga timing makan, kalau salah makan mula lah sakit2 macam di atas tu. Dah terganggu urusan harian,  tak boleh nak buat keje, nak makan pun tak boleh, nak puasa pun susah.

Takpe, entri kali ini saya berikan 4 tips mudah dan selamat untuk atasi sakit gastrik,  alahai buat kat rumah je!

Baca ‘ Habiskan RM7,000 Kerana Gastrik- Kini Beliau Sembuh

1. Halia

Pergi dapur je benda ni memang kita akan nampak. Kat kedai pun berlambak bahan ni. Masakan melayu memang tak sah kalau takde halia. Masih ramai yang tak tahu kebaikan halia dalam mengangani sakit gastrik. Halia adalah bahan yang sangat baik untuk membuang angin yang berlebihan dalam badan kita.

Tambah kan halia di minuman kegemaran kita seperti teh, minum 2 atau 3 kali sehari. InsyaAllah dapat kurangkan rasa sakit gastrik tu. P/s kentut dan sendawa tu biasa la sebab nak buang angin yang berlebihan tu. Harap orang sekeliling faham. Hehehe

2. Cuka Epal

Ramai yang tak tahu kelebihan cuka epal ni. Walaupun bau nya masam namun banyak kebaikannya. Cuka epal sangat berkesan untuk memberikan kelegaan segera jika anda menghadapi gastrik dan ketidakhadaman. Campurkan 2 sudu teh cuka epal didalam segelas air suam dan terus minum. InsyaAllah dapat melegakan rasa tak selesa di perut anda. Cubalah, mudah dan jimat!

3. Kunyit / Daun Kunyit

Ha tadi halia, sekarang adik dia pula, Kunyit. Kaedah tradisional untuk melegakan sakit gastrik dengan kunyit sangat mudah. Kisar kunyit dangan sedikit air kosong. Tapis dan tambahkan sedikit madu dan sebiji kuning telur. Minum segera campuran ini untuk melegakan kesakitan disebabkan gastrik.

Daun kunyit juga berkesan untuk membantu menghilangkan sakit gastrik.Lumat kan daun kunyit dan campurkan dengan susu. Kesannya akan membuatkan anda tersenyum manis!

4. Serbuk kulit kayu manis

Kulit Kayu manis atau cinnamon juga adaalah salah satu rempah ratus yang memang kena ada didapur rumah kita. Tak caya g dapur jap. Kulit Kayu manis memang kita boleh cari dalam sup, kari, nasi minyak, eh banyak lagi lah senang cerita. Malah, pencuci mulut sekarang pun banyak kita jumpa perasa cinnamon seperti cupcakes, coffee and tea roti dan banyak lagi.

Jangan tak tahu, serbuk kayu manis sangat membantu sebagai ajen pembuang angin berlebihan. Campurkan 1/2 sudu teh serbuk kayu manis didalam susu suam. Kacau sebati dan minum! InsyaAllah anda rasa lega lepas tu.

Semoga 4 tips di atas dapat membantu anda selesaikan masalah sakit gastrik dirumah.

Anda sibuk berkerja? Masa selalu terluang di luar rumah? Tak ada masalah, kami ada solusi yang lebih pantas dan efektif untuk anda menangani masalah dan gejala gastrik ni.

Set Gastrik Terbaik Di Malaysia

Saya nak bercerita tentang Set Gastrik terbaik di Malaysia. Tak lain dan tak bukan ialah jenama yang dah mencecah 102 tahun di dunia.

Dengan kajian melebihi RM1 bilion dan pelaburan fasiliti penyelidikan ratusan juta USD, Set Gastrik Shaklee ialah yang terbaik.

Saya berikan cara bagaimana Set Gastrik ini berfungsi.

1. ESP Shaklee : Memberikan sel baru untuk memperbaharui sel perut yang sudah rosak. Sel- sel perut akan sembuh dengan lebih cepat. Lapisan kulit yang baru akan terbentuk dari protin yang lebih sihat. Sekali gus menghalang dari berlakunya gastrik atau ulser perut.

Untuk pesakit kronik gastrik, ESP akan bantu untuk mengenyangkan bila mana anda sangat sensitif dengan makanan lain.

2. Peppermint Ginger Shaklee : Sakit gastrik juga berpunca daripada masalah angin. Angin susah nak keluar. Jadi Peppermint Ginger Plus akan bantu untuk keluarkan angin dengan lebih lancar. Perut akan rasa lebih lega dan segar.

3. Ostematrix Shaklee : Kalsium di dalam Ostematrix di dapati boleh melegakan kesakitan penghidap gastrik. Selain dari itu ia akan bantu perut untuk lebih lawas.

4. B Complex Shaklee : B Complex ialah sejenis penahan sakit semulajadi. Ia boleh bantu anda melegakan kesakitan. Selain itu, ia juga bagus untuk hormon kulit. Ia bantu kulit perut untuk lebih kuat dan tak mudah rosak.

 

Pertanyaan Tentang Gastrik

Whatsapp ‘ GASTRIK ‘ ke 0193949873 atau klik ‘ WHATSAPP ‘.

 

Carian berkaitan:

 

Related Post

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: