tips hilangkan parut jerawat

3 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dan Halang Jerawat Baru

Malu dengan parut di pipi ? Jerawat dan parut tak berhenti tumbuh ? Dah puas guna bermacam pencuci muka

3 Cara Hilangkan Parut Jerawat  ni sangat sesuai untuk adik- adik belasan tahun hingga kakak- kakak yang dah berumur 40 an.

Memang ‘seksa’ kan kalau parut jerawat tak sembuh dengan baik. Kulit jadi bertompok, berkawah, biru dan hitam. Paling dasyat, parut jerawat ni akan membentuk jeragat yang hitam.

Sebab tu ada adik umur 21 tahun pun dah mintak saya consult Set Jeragat. Bila saya tanya umur baru 21 tahun. Muda lagi dah ada tompok hitam.

Jom layan klip video penting ini:

3 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat

tips hilangkan parut jerawat

1. Tahu Punca Jerawat Dan Parut

Untuk pilih produk parut jerawat yang betul, anda mesti tahu punca sebenar jerawat dan jeragat.

Punca jerawat terbesar jerawat ialah hormon tak stabil yang buatkan kilang minyak terlalu banyak hasilkan minyak. Liang roma tersumbat dan membengkak. Bila bakteria masuk, bengkak tu jadi merah.

Punca parut jerawat pula ialah pengeluaran kolagen yang tak sekata lepas kulit anda cedera. Bila kurang kolagen, parut akan nampak berkawah sebab sel tak diganti dengan cukup.

2. Stabilkan Hormon

Hormon ialah punca utama kulit kita banyak masalah. Dari jerawat sampai jadi parut jerawat, puncanya ialah hormon. ‘ Level’ hormon yang tak stabil akan jadikan kulit kita sangat tak sihat. Kulit tak mampu nak lawan bakteria dan serangan pada kulit.

Macamana nak stabilkan hormon ?

Senang je. Anda pernah dengan tentang GLA Complex tak ? Produk pen ‘stabil’ hormon yang paling berkesan dan murah.

Apa sebenarnya kesan GLA Complex ?

GLA atau Gamma Linolic Acid sebenarnya sejenis asid lemak sangat baik untuk parut jerawat dan parut- parut lain. Dan GLA Complex ialah GLA yang terbaik kalau nak dibanding dengan GLA jenama lain di pasaran. Jadi, kesan kalau kita ambil GLA Complex ialah….

✔ Menstabilkan hormon dengan cepat

✔ Mengurangkan minyak berlebihan menyebabkan jerawat

✔ Vitamin yang ada dalam GLA Complex akan mempercepatkan penyembuhan parut jerawat

✔ Menggantikan sel baru dengan cepat

✔ Mengurangkan mood swing yang menjejaskan kesihatan kulit

3. Tingkatkan Penghasikan Kulit Baru Yang Cantik

Kulit yang tak sihat akan cukup kuat untuk lawan bakteria yang jadi punca luka jerawat payah nak sembuh. Kulit yang tak sihat juga ialah kulit yang tak dapat membentuk sel kulit baru yang cantik.

Parut jerawat atau parut lain ialah kesan dari pembentukan sel kulit baru yang tidak sihat.

Bila proses penghasilan sel baru lemah, parut akan jadi berlubang atau membonjol.

Kalau nak luka jerawat cepat sembuh, kita perlu makan zat yang cukup. Terutama protein yang baik dan sihat. Kalau tak, kulit lebam dan merah jadi susah nak cerah balik.

Jadi, untuk cara ni saya cadangkan produk Energizing Soy Protein sebab…

✔ Serbuk protein non-GMO yang tidak diubahsuai dan sangat selamat

✔ Membantu menghasilkan kulit baru yang putih dan gebu dengan cepat

✔ Mengurangkan kesan gatal akibat luka jerawat atau kecederaan

✔ Mengecutkan jerawat dan luka dengan cepat

✔ Mencerahkan kulit bila sel kulit baru yang sihat terbentuk

✔ Memudarkan bekas jerawat dengan cepat

Testimoni

tips hilangkan parut di muka

JANGAN BIARKAN PARUT JADI HITAM DAN MAKIN SUSAH NAK DISEMBUHKAN !

PERTANYAAN/ ORDER

Cik Puan boleh terus whatsapp ‘Parut Jerawat’ ke 0193949873

Atau

Puan juga boleh PM saya dengan meng ‘KLIK’ link ini  ➳ https://m.facebook.com/messages/thread/1497244453820324

-wallahualam-

Carian Berkaitan:

  • Cara hilangkan parut jerawat
  • Petua hilangkan parut jerawat
  • Cara hilangkan bekas jerawat
  • Petua hilangkan bekas jerawat
  • Cara atasi parut jerawat cepat
  • Cara hilangkan parut jerawat cepat
  • Set parut jerawat

Related Post

Leave a Reply

Shares
%d bloggers like this: